LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR

LÖSEMİLİ ÇOCUKLAR

DUYGULARINI RESİMLERLE ANLATTI

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi tarafından, lösemili çocukların düşüncelerini yansıttığı resimlerin sergisi açıldı.

2-8 Kasım Dünya Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte lösemili çocukların duygularını yansıttığı resimler, Çocuk Hastanesi´nde sergilendi. Amaçlarının farkındalığı artırmak olduğunu ifade eden Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Güney; "2-8 Kasım Dünya Lösemi Günü dolayısıyla çocuk hastanemizde böyle bir etkinliğe imza atıyoruz. Lösemi farkındalığını, hastalarla olan iletişimi artırmak için düzenlediğimiz bu etkinlikte lösemili çocuk hastalarımızın yaptığı resimleri görüyorsunuz. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Kansere Karşı Birlikte Derneği (KANKA) Başkanı Prof. Dr. Musa Karakürkçü ise çocukların düşüncelerinin çok güzel ve anlamlı olduğuna vurgu yaparak; "2-8 Kasım dünya Lösemili Çocuklar Günü. Servisimizde yatan ve tedavi alan çocuklarımız var. Bugün, bu çocuklarımızın kendi düşüncelerini yaptıkları resimlerle görmektesiniz. Bunları sergilemek istedik çünkü düşünceler çok güzel. Çocuklar bu işin farkında. Halkımızın ve öğrencilerimizin de farkında olduğunu biliyoruz ve bu farkındalığı artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. Dernek Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Ekrem Ünal da sergide emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Sergi açılışının ardından destekte bulunan okullara plaket takdimi yapıldı. Etkinliğe katılan misafirler de sergiyi gezerek, resimler hakkında bilgiler aldı.


Haber Kaynak : İHA

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı