LOKANTACILAR ODASINDAN UYARI

LOKANTACILAR ODASINDAN UYARI

- KAYSERİ LOKANTACILAR VE PASTACILAR ODASI BAŞKANI HAYRETTİN KÖSE: - "1 LİRAYA SATILAN DÜRÜMDEN VATANDAŞ MEMNUN Kİ ŞİMDİYE KADAR HİÇ İHBAR EDEN OLMADI"

- Kayseri Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse, 1 liraya satılan dürümlerin sağlıksız olduğunu söyleyerek, "Sektörde olumsuzluklar var. 70 gram olması gerekirken bakkalara bile kurulan tezgahlarda gramajından çalınarak tavuk dürüm satılıyor. Vatandaşlar bunu ihbar ederse, savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz" dedi.

Başkan Köse, düzenlediği basın toplantısında, sektörde yaşanan olumsuzlukların önüne geçilebilmesi için yasa çıkarılması gerektiğini kaydetti. Kayseri'de 1 liraya bile tavuk dürüm satıldığına dikkat çeken Başkan Köse, "Ucuz ve sağlıksız ortamlarda yapılan tavuk dürüm, insan sağlığını da olumsuz yönde etkiliyor. Tavuk dürümün 70 gram olması gerekirken gramajından çalınıyor ve ucuza satılıyor. Vatandaşlara biz daha önce uyarılarda bulunmuştuk ancak onlarda herhalde memnun ki bugüne kadar bize hiç şikayette bulunan olmadı. Eğer şikayette bulunan olursa, biz savcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz. İnşallah bunun düzeleceğini düşünüyoruz" dedi.

Kayseri'de ilk kez kendi işletmesinde hindi dürümün yapıldığını belirten Köse, "Hindi eti kırmızı ete göre hem ekonomik hemde protein açısından da dana etine daha yakın. Hindi kalite olarak kırmızı et ile beyaz etin arasında. Sağlık açısından da faydalı olan hindinin dürümünü 3,5 liraya satıyoruz" dedi.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı