LOKANTA, KAFETERYA VE RESTORANLARI DENETLENDİ

LOKANTA, KAFETERYA VE RESTORANLARI DENETLENDİ

İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ EKİPLERİ LOKANTA, KAFETERYA VE RESTORANLARI DENETLEDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanan ‘Denetim Seferberliği’ kapsamında çalışmalarını hız kesmeden sürdüren İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ilimizde faaliyet gösteren restoran, lokanta ve kafeteryaların mevzuata uygun olup olmadığı denetledi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince, kentte faaliyet gösteren restoran, lokanta ve kafeteryaların mevzuata uygun olup olmadığı denetledi.

Söz konusu denetimlerle vatandaşın güvenilir gıdaya ulaşmasını sağlamayı amaçladıklarını belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin, yaklaşık 250 işletmenin denetleneceğini duyurdu.

İl Müdürü Şahin, seferberlik kapsamında geçen hafta başlatılan uygulamada 5 günde 600 işletmeyi denetlediklerini de hatırlatarak "Alo 174 Gıda Hattı 7 gün 24 saat açık. Vatandaşlarımız her türlü şikayetin bu numara üzerinden gerçekleştirebilir. Denetimlerimizde son derece hassas davranmaktayız. Seferberliğin ilk gününde et ve et ürünleri, devamında da süt ve süt ürünlerini, okul kantinleri, şekerleme üreten işletmeler ve bugün itibariyle de lokanta, kafeterya gibi işletmelerin denetimi yapılacak. Denetimler 16 ilçemizin tamamında gerçekleşti. Şu ana kadar Kayseri'de ciddi bir sıkıntı yok ama bu bundan sonraki denetimlerimizin azalacağı veya hafifleyeceği anlamına gelmez. Aralıksız olarak dün ve bugün olduğu gibi yarın da halkımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesi adına her türlü denetimi yapacağız. Tüm ekiplerle beraber ilimizin tüm sahalarına yayılıp denetimlerimizi gerçekleştireceğiz. Umarım herhangi bir sıkıntı olmaz." Değerlendirmesinde bulundu.

Sözlerinin sonunda denetimleri gerçekleştiren personele yönelik şiddet olayına dikkat çeken İl Müdürü Şahin, "Bu tür olaylar hepimizi çok üzüyor. Buradaki arkadaşlarımızın asıl amacı, halkımızın sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşabilmesidir. Biz doğru, düzgün ve vatandaşın lehine üretim yapan arkadaşlarımızın yanındayız. Tersi olanların da her zaman karşısındayız." İfadesini kullandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Engelli ve eski hükümlü hibe desteği

23 Nisan'a özel "çocuk treni" yola çıkıyor

Çocuk Başkan, Çanakkale gezisi talimatı verdi

Başkan Yalçın'a 23 Nisan ziyareti

Kayserililer, Gök Gözlem Evi ile uzayın derinliklerine yolculuk yaptı

Kayseri Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği yoğun ilgi görüyor

Kayseri OSB’de Teknik Kampüsün Temelleri 2025’te Atılacak

Yeşil projesi ile hava kirliliğinin azaltılması için önemli bir adım atıldı

23 Nisan mesajında çocuklara özel projeleri sıraladı

Drift atan sürücüye 38 bin TL ceza

Her ay 225 çölyaklıya gıda paketi

Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı