KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 

MELİKGAZİ BELEDİYESİ AV. MEHMET ALTUN ORTAOKULU’NUN TEMELİ ATILDI

TALAS OSMAN-NEYİRE AKGÖZ ASM HİZMETE GİRDİ

METE YARAR’DAN VALİ GÜNAYDIN’A ÖVGÜ DOLU SÖZLER

AKKIŞLA BELEDİYE BAŞKANI ARSLAN: “DURMAYACAĞIZ! YILMAYACAĞIZ! BIKMAYACAĞIZ!”

UMKE GÖNÜLLÜLERİ HAKKARİ'YE GİTTİ

BAŞKAN ÖZTÜRK REHABİLİTASYON MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

BÜNYAN’DA YOL YENİLEME ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

BAŞKAN ÇOLAKBAYRAKDAR ENGELLİLERİN GÖNÜLLERİNE DOKUNDU

KAYSERİ KİTAP FUARI 4. KEZ KAPILARINI AÇTI

ENGELLİ ÖĞRENCİLER HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ

KAYSERİ’YE DIŞ TİCARET VE LOJİSTİK MESLEK LİSESİ YAPILIYOR

‘ENGELLERİ ORTADAN KALDIRAN’ PROJE

4. KİTAP FUARI'NDA HEDEF 800 BİNİN ÜZERİNDE ZİYARETÇİ

KIZILAY'DAN BAŞKAN PALANCIOĞLU'NA ZİYARET

ULAŞIM A.Ş.'DEN 3 BİN FİDAN

KUMSMALL AVM YÖNETİMİNDEN TURKOVAC ÇAĞRISI

Anahtar Kelimeler: 0
Gürkan Ofis Mobilyaları

LOKANTA ÇALIŞANLARINA BELGE SINAVI

Lokanta sektöründe çalışan 24 kişi, ustalık belgesi almak için sınava girdi.

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hayrettin Köse başkanlığında oluşturulan jüri, 24 kişiye uygulamalı sınav yaptı. Et ve sebze doğrayan, dönerlik et açan katılımcılara bazı yemeklerin yapılışı da soruldu.
Bir lokantada çalışan 22 yaşındaki Esma Vuruşaner de ustalık belgesi almak için yeteneğini ve becerisini ortaya koydu.
Sınav sonunda jürinin yaptığı değerlendirmede katılımcılardan 22'si ustalık belgesi almaya hak kazandı.
Oda Başkanı Köse, sektörde çalışanlara 2009 yılında belge zorunluluğu getirildiğini anımsatarak, ''Gıda sektörü birçok konuda hassasiyet gerektiriyor. Sunduğumuz hizmet, insan sağlığını direkt ilgilendirdiği için başta gıda ve iş yeri hijyeni olmak üzere sektör çalışanlarının yemek pişirme tekniklerini iyi bilmesi gerekiyor. Bu sınavı belirli aralıklarla tekrarlayarak sektör çalışanlarının tamamını belge sahibi yapacağız'' dedi.