LİSELİLERİN TEK SAHNESİ KAYSERİ

LİSELİLERİN TEK SAHNESİ KAYSERİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de örneği olmayan kültürel faaliyetlerinden Liselerarası Tiyatro Festivali, 13 Mayıs Pazartesi günü yapılacak olan açılış töreni ile başlayacak. Bu yıl 8'incisi gerçekleştirilecek olan uluslararası festivale 34 grup katılacak.
HER GÜN İKİ OYUN
Uluslararası 8. Liselerarası Tiyatro Festivali'ne 28'i Kayseri'den olmak üzere Ankara, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Trabzon ve Türkmenistan'dan toplam 34 okul katılacak. 13 Mayıs Pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından katılımcı 34 grubun Büyükşehir Belediyesi'ne kortej halinde yürümesiyle başlayacak olan festival, 31 Mayıs'a kadar sürecek ve 19 Mayıs tarihi dışında her gün iki oyun sahnelenecek.
İNSANI İNSANLA ANLATACAKLAR
Kayseri Büyükşehir Belediye başkanı Mehmet Özhaseki, tiyatronun belki de en güzel tarifinin; insanı, insana, insanla, insanca anlatma sanatı olduğunu hatırlattı ve bu denli insani bir sanatın, 34 ayrı oyunla Kayserililerle buluşacak olmasının önemini vurguladı. Geleceğimiz olan gençlerin her zaman yanlarında olmaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Özhaseki, "Kültürel faaliyetlerle uğraşan, hele hele tiyatro gibi bir sanatı icra eden gençlerin kendilerini çok daha iyi ifade ettiği bir gerçek. Bu sebeple tüm gençlerimizin herhangi bir sanat dalıyla ilgilenmesini tavsiye ediyorum. Onların yapacakları faaliyetlere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da destek vermeye devam edeceğiz. Amacımız gençlerimizi kültür ve sanat platformunda buluşturmak" dedi.
7 YILDA 120 BİN İZLEYİCİ
Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan da 13 Mayıs'ta açılış töreni ile başlayacak olan festival süresince 31 Mayıs'a kadar her gün 14.00 ve 20.00 saatlerinde iki oyun sahneleneceğini belirterek Şehir Tiyatrosu’ndaki bu oyunların ücretsiz olarak izlenebileceğini söyledi. Geçmiş 7 yılda 188 okulun tiyatro festivaline katıldığını ifade eden Durukan, 4 bin gencin sahneye çıkarak oyunlarda rol aldığını ve bu oyunları yaklaşık 120 bin izleyicinin takip ettiğini kaydetti.


Talas'ta Antika Fuarı heyecanı

Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı