LİSELİ GENÇ YÜREKLER´E

LİSELİ GENÇ YÜREKLER´E

GAZETECİLİK MESLEĞİ ANLATILDI?


Kayseri Final Okullarınca ilki gerçekleştirilen ?Final Öğrenciler Gazetecilerle Buluşuyor´ başlıklı etkinlik gerçekleştirildi. Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Kay-Grup Genel Yayın Yönetmeni Veli Altınkaya´nın moderatörlüğünde gerçekleşen etkinlikte İhlas Haber Ajansı Bölge Müdürü Cem Atakan ve Kayseri Anadolu Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Sena Kösedağ liseli genç yüreklere gazetecilik mesleği ile Televizyon, Gazete ve Ajans haberciliği konularında bilgiler verdiler?.
Kayseri Final Okullarının ilkini gerçekleştirdiği ?Final Öğrenciler Gazetecilerle Buluşuyor´ konferansı, okulun konferans salonunda orta ve lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Gazete, Televizyon ve Ajansların çalışma şartlarını, haber oluşturulken dikkat edilmesi gereken noktaları ve kurallarını, yaygın ve yerel basın unsurlarının ayrıntılı bir şekilde ele alındığı konferansa Kay Grup Genel Yayın Yönetmeni ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Veli Altınkaya, İhlas Haber Ajansı Kayseri Bölge Müdürü Cem Atakan ve Kayseri Anadolu Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Sena Kösedağ konuşmacı olarak katılırken, konferansın moderatörlüğünü Veli Altınkaya yaptı. 15´er dakikalık konuşma süresince konuşmacılar kendilerine verilen konular hakkında orta ve lise öğrencilerinin oluşturduğu katılımcılara bilgiler verdi.
Konferansın açılış konuşmasını Kayseri Final Okulu Kurucu Müdürü Mehmet Karataş yaptı. Karataş, öğrencilerin basın mensuplarıyla sıcak temas kurulması için böyle bir konferansı gerçekleştirdiklerini aktardı.
Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ise konuşmasında basının Türkiye tarihi hakkında öğrencilere bilgilendirme yaptı.
Konuşmalar sonrasında konferansa geçildi. Moderatör Veli Altınkaya konuşma sırasını ilk Mehmet Kösedağ´a verdi. Kösedağ, kitle iletişim araçlarının temel hedef ve görevlerini tanımlayarak öğrencilere basın sektörünün ödev ve sorumluluklarını aktardı.
İhlas Haber Ajansı Kayseri Bölge Müdürü Cem Atakan ise, Ajans haberciliğini gazete ve televizyon haberciliğinden ayıran yönlerini öğrenciler ile paylaştı.
Konfernsta Moderatör ve aynı zaman konuşmacı olarak katılan Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Veli Altınkaya da, bir kitle iletişim aracı olan Televizyon ile Türkiye´nin tanışmasını, gelişmesini ve geldiği noktaları öğrencilerle paylaşarak konuşmasına başladı. Altınkaya dah sonra şöyle konuştu; ?Kitap okumazsanız, gazete okumazsanız, sorgulayamazsınız. Çok okumanız gerekiyor. Televizyondan duyduklarınızı başka bir arkadaşınıza anlatmazsanız unutursunuz. Ama , kitaplardan okuduklarınızın %80´i kafanızda bilgi dağarcığınızda kalır. Cep telefonundan mümkün olduğunca uzak durun. Kullanın ama gerektiğinde kullanın. Bizim zamanımızda bir konu hakkında araştırma yaparken sıcak bir kütüphane arardık. Fakat bu aletten internete bir konu yazdığınızda bir sürü bilgiyi anında verebiliyor?
Konferansın sonunda konuşmacılara katkılarından dolayı plaket takdim töreni düzenlendi.
HABER: M. EMRE KİPMAN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor