LİNYİTTEN GAZ ÜRETİMİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR

LİNYİTTEN GAZ ÜRETİMİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR

LİNYİTTEN GAZ ÜRETİMİNE YÖNELİK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR BAKAN YILDI HER TÜRLÜ ENERJİ KAYNAĞINI DEĞERLENDİRMELİYİZ” Linyitten gaz üretimine yönelik çalışmalar sürüyor. Sevgili izleyiciler; ÖNCEKİ GÜN GERÇEKLEŞTİRİLEN ‘KAYSERİLİLER BULUŞMASI' NA KATILAN E

 

Emirgan'da düzenlenen Kayserililer Buluşması'na katılan Bakan Taner Yıldız, etkinlik öncesi basın mensuplarının, linyitten gaz üretimine yönelik çalışmalar hakkındaki sorularını cevaplandırdı. Türkiye'nin hem doğalgaz hem de ham petrol ithalatçısı bir ülke olduğuna dikkat çeken Bakan Yıldız, Enerji stratejilerinde hem sağlıklı bir şekilde enerji arz güvenliğini sağlamak hem de bunları olabildiğince yerli katkılarla sağlayabilmek  istiyoruz. O açıdan bizim çalışmalarımız 4-5 ayrı kanaldan ilerliyor. Bunlardan bir tanesi de yerli kömürümüz var. Düşük kalorili de olsa linyitimiz var. 2 yıl önce başlattığımız bir çalışmayla linyiti ABD'deki laboratuvarlara gönderdik. Buradan gaz elde edilebileceğine dair bir bulguya rastlandı. Soma'da bu çalışmayı başlattık. 1 milyar metreküp civarında sentetik gaz dediğimiz SNG gazını elde etme imkanımız olabilecek. Bu önemli bir katkı. Meskenlerde kullanılan doğalgazın dokuzda birine denk gelecek. Biraz zamana ihtiyacımız var bunun için acele etmiyoruz, sabırlıyız." ifadelerini kullandı.

Her türlü enerji kaynağının değerlendirilmesi gerektiğini belirten Yıldız, Bir yandan özellikle ham petrolün ve doğalgazın aranmasıyla ilgili faaliyetler devam ediyor. Bir yandan yeni geliştirilen teknolojik olan kaya gazının üretimiyle alakalı çalışmalar başlatıldı. Diğer yandan da bu sentetik gaz dediğimiz doğalgaz ithalatımızı belli miktarlarda da olsa olumlu yönde etkileyecek bir çalışma başlattık. Yani dünyada teknolojik ne gelişme varsa onun Türkiye'de uygulanmasına dönük bir çalışmadır bu. 3 ayrı firma aynı zamanda bunu yürütebiliyor. Eğer bu konuya ilgi duyan yatırımcılarımız varsa kendilerine belli prosedür çerçevesinde yerli kömür verebiliriz ve onu işleyebilirler. Onunla alakalı sentetik gaz üretebilirler. Bütün yatırımcıları davet ediyorum. Bu önemli bir miktar. Bizim ithal ettiğimiz kaynakların yerli kaynak haline dönüştürülmesiyle ilgili yaptığımız çalışmaların önemli bir parçasıdır. Ama sabırlıyız. Biraz zamana ihtiyacımız var." şeklinde konuştu.



"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık