LİMON NEDEN ZAM REKORU KIRIYOR

LİMON NEDEN ZAM REKORU KIRIYOR

HAL ÇIKIŞ FİYATI ORTALAMA 6 LİRA

Yaklaşık bir yıl aranın ardından Haziran ayında fiyatı en çok artan ürün limon oldu. Fiyatı yüzde % 50´ye varan artış kaydeden limon manav ve market tezgahlarında kilosu 9- 10 liradan satılan limonun hal çıkış fiyatı ise ortalama 6 lira? Limon fiyatlarında yaşanan bu anormal fiyat artışının nedenleri konusunda haber ekibimize değerlendirmede bulunan Kayseri Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Altıntop ?Mevsim değişikliklerinde yaşanan değişim sonucu düşük gerçekleşen rekolte ve depolardaki limonun yarısına yakının yaz aylarına gelindiğinde bozulması nedeni ile azalan arz bu sonucu doğurmuştur? ifadesini kullandı?
Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında da yüzde 33.77 fiyat artışıyla zam şampiyonu olan limon bu yıl da rekoru kimseye kaptıracak gibi görünmüyor? Pazar ve manav tezgahlarında en ucuzu 8 liradan satışa sunulan limonda yaşanan bu anormal fiyat artışı vatandaşı kızdırırken haber ekibimiz Kayseri Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Altıntop´un kapısını çalarak fiyat artışının nedenlerini araştırdı?
Limon fiyatlarındaki anormal artışa fırsatçıların neden olduğu yönünde yorumlar yapıla dursun haber ekibimize olayın nedenlerini açıklayan ekibimiz Kayseri Meyve ve Sebze Komisyoncuları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Altıntop kötü hava şartları ve ihracat nedeniyle artan fiyatların normal olduğunu kaydetti. Altıntop geçtiğimiz yıl yaşanan kuraklık ve mevsim geçişlerindeki dengesizlik nedeni ile rekoltenin düşük gerçekleşmesinin asıl nedeni oluşturduğunu vurgulayarak ?Depolarda saklanan ürünün yaz aylarına gelindiğinde yarıya yakının bozulması nedeni ile stok rakamlarında yaşanan düşüş arzı daraltıyor. Sonuç olarak miktar az olunca fiyatlar fırlıyor. İşin içinde çok da art niyet aramamak gerek ? ifadesini kullandı?
Altıntop sözlerinin devamında aslında birkaç üründeki spekülatif artış dışında ilimizde meyve sebze fiyatlarının son derece uygun olduğuna vurgu yaparak ?Kayseri fakir şehri. Dar gelirli aileler için Kayseri´de yaşamak son derece elverişli. İlimize gelen meyve sebze kalitesi de son derece kaliteli. Zaten Kayseri halinde son derece yoğun bir rekabet yaşanmakta ve rekabet tüketicinin faydası ile sonuçlanmakta. Esnaflar satış rakamlarını artırmak için kaliteyi ucuza vermektedirler. ? değerlendirmesinde bulundu?
HABER : C.USTEN



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları