KUYUMCULAR DERNEĞİ BAŞKANI GÜLSOY:

KUYUMCULAR DERNEĞİ BAŞKANI GÜLSOY:

?2016 YILINDA ALTIN GÜVENLİ LİMAN OLACAK?


2013 yılından bu yana dip seviyeleri gören altın, bu yıl değer kazanması bekleniyor. Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy, haber ekibimize son 3 yılda altının düşük fiyatlarını değerlendirdi. Gülsoy, bu yıl ons fiyatlarının 1200$ üzerinde beklediklerini VURGULADI?.
Yaklaşık 3 yıldır diplerde gezen altın fiyatlarında bu yıl artış bekleniyor. Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Ömer Gülsoy, 2013 yılından beri düşük olan altın fiyatlarının bu yıl yükseleceğini öngördüklerini açıkladı. Gülsoy haber ekibmize şunları söyledi; ?Altın şuanda dip seviyeye gelmiş durumda. Bundan sonra altının gidişatı ABD´den gelecek verilere odaklanmış durumda. Dünya´daki siyasi ve ekonomik risklerden altın fiyatları etkileniyor. Olumlu gelişmelerden dolayı altıon fiyatları bu yıl tekrar yükselir diye düşünüyorum. Şuanda altının ons fiyatı 1060 ? 1070$ seviyelerinde devam ediyor. Bunlar aşağı yukarı madenlerden çıkış fiyatları. Bundan daha aşağısını beklemiyruz. 2016 için ons fiyatının 1200$ üzerine çıkacağını düşünüyoruz. Türk lirası bazında gramı 100 ? 110 lira arasında oynuyor. Asgari ücretin artması bizim potansiyelimizi çok fazla bir etkileyeceğini düşünmüyorum. Ama nihayetinde karınca kararınca bize de etkisi olur. Altın şuan için alınabilecek fiyatlardır. Yatırım yapacaklar için söylüyorum, altının tahtı hala sağlam. Şuan dünya doları güvenli liman olarak görese de, bu yıl dünyada kur savaşları olabileceği, insanların ürünlerini satabilmek için parasının değerlerini düşereceği bir ortam yaşayacağız. Bütün küresel ekonomilerde ülkeler büyümeleri hep aşağı doğru revize ediyorlar. Paralara güven yok, ekonomik sıkıntılar bitmiş değil. Bu yüzden altın tahtını sağlama almış durumda.?
Ömer Gülsoy ayrıca Dolar/Euro paritesinde değiş olabileceğini aktararak şöyle konuştu; ?Dolar/Euro paritesinde dolar, euro karşısında değer kazanabildi ama Avrupa şuanda Amerika´nın yaptığını yapıyor, parasal genişlemeye gitti, avrupanın parası değer kaybediyor ama üç gün sonra tekrar değer kazanacaktır.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık