KUTUP MACERASI

KUTUP MACERASI

Soğuk hava hayvanları da etkiledi -Kayseri'deki Beştepeler Mesire Alanı'nda bulunan hayvanat bahçesinde yaşayan 39 çeşit hayvan, ısıtılan kapalı alanlarda tutuluyor -Flamingo, pelikan, ördek, kaz gibi su hayvanları, hayvanat bahçesindeki göletin b

Kayseri'deki Beştepeler Mesire Alanı'nda bulunan hayvanat bahçesinde yaşayan 39 çeşit hayvan, dondurucu soğuklar nedeniyle ısıtılan kapalı alanlarda tutuluyor.

      Beştepeler Hayvanat Bahçesi sorumlusu Veteriner Teknikeri Derya Büyükbaş, Türkiye genelinde etkili olan aşırı soğuk havalarda, hayvanların etkilenmemesi için yaptıkları çalışmaları AA muhabirine anlattı.

      Her ne kadar tabiatta yaşamaya alışkın olsalar bile hayvanların da insanlar gibi aşırı soğuk ve sıcak havalardan etkilendiğini kaydeden Büyükbaş, ''Son günlerde ülke genelinde görülen aşırı soğuklardan hayvanların zarar görmemesi için biz de gereken önlemlerimizi aldık. Hava sıcaklığının mevsim normallerinde seyrettiği dönemlerde kapalı alanlara almadığımız hayvanlar, kendi kümes ya da bölümlerinde günlerini geçiriyorlardı. Ancak, aşırı soğuk havanın etkili olduğu şu günlerde, bütün hayvanlarımızı dış ortamda bırakmayıp, elektrikli ısıtıcıların bulunduğu kapalı alanlarda tutuyoruz'' dedi.

      Hayvanat bahçesinde aldıkları önlemlerle aşırı soğuklar nedeniyle, hayvan kaybı yaşamadıklarını belirten Büyükbaş, flamingo, pelikan, ördek, kaz gibi su hayvanlarını, hayvanat bahçesindeki göletin buzları kırıldıktan sonra, öğle saatlerinde dışarı çıkardıklarını, daha sonra ısıtılan kapalı alanlara alarak beslediklerini ifade etti.

      Büyükbaş, hayvanat bahçesinde atlar, koyunlar, keçiler, yırtıcı kuşlar, kümes, kafes ve su hayvanları olmak üzere 39 çeşit hayvanın bulunduğunu belirterek, ''Her çeşit hayvanın kendine has özellikler ve sıcaklık tahammül yetenekleri var. Bu özellik ve yeteneklerine göre uygun ortam sağlamaya çalışıyoruz. Örneğin, atlar, keçiler ve koyunlar, açık alanda kuru yerde 2-3 saat kaldıktan sonra kapalı alana alınıyor. Su hayvanları ise buzları kırılan gölet ve etrafında 5-6 saat bulunabiliyorlar'' diye konuştu.

      Hayvanat bahçesindeki görevliler, her gün buz tutan göletin buzlarını kazma, kürek ve tırmıklarla kırıp temizliyor. Göletteki bu temizliğin ardından, su hayvanları, kapalı alanlardan çıkarılıp gölete bırakılıyor. At, keçi, koyun gibi hayvanlar ise, kendilerine ayrılan bölüme talaş ya da saman serildikten sonra bu bölüme alınıyor.



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”