DİRİLİŞ VE İKTİDARA YÜRÜYÜŞ HAREKETİ KOMİTE BAŞKANI ÖZTÜRK:

DİRİLİŞ VE İKTİDARA YÜRÜYÜŞ HAREKETİ KOMİTE BAŞKANI ÖZTÜRK:

?KURULTAY´IN İPTALİ İÇİN DAVA AÇMALARINI TAVSİYE ETMEM?

MHP ?nin muhalif kanadı tarafından oluşturulan ?Diriliş ve İktidara Yürüyüş Hareketi ? Tertip Komite Başkanı Mustafa Öztürk, MHP´nin 19 Haziran´da yaptığı Olağanüstü Kurultayı haber ekibimize değerlendirdi. Öztürk, kurultaydan sonra konuşulmaya başlanan usulsüzlük tartışmaları için, ?Usulsüzlük yok, MHP tüzüğünde zaten birden fazla antidemokratik madde vardı, bunlar değiştirildi? diyerek, Genel Merkez´in Kurultay´a itiraz hakkının olduğunu ancak bu yola başvurmamalarını tavsiye etti.
MHP´de bilmeceye dönen Olağanüstü Genel Kurultay´da hala sular berraklaşmamışken, Diriliş ve İktidara Yürüyüş Hareketi Tertip Komite Başkanı Mustafa Öztürk´ten kafalardaki soru işaretlerini çözecek açıklama geldi. Öztürk haber ekibimize yaptığı değerlendirmede, tartışmalara neden olan bazı maddelerin usule uygun olmadığı tartışmalara, ?zaten antidemokratik birçok madde olduğunu, bu maddelerin de değiştiğini dilegetirdi.Mustafa Öztürk, şöyle konuştu; ?MHP tüzüğünde birden çok anti demokratik madde var ve değişik yorumlara yol açacak maddeler var. Bunlar kaldırıldı, bir kısmı iptal edildi, bir kısmında da ?olabilir, yapabilir´ gibi sözcükler, ?olur, yapar´ gibi sözcükler ile yer değişti. Bunun yapılması gerekiyordu ama asıl değişmesi gereken madde olağanüstü kurultaylarda seçim yapılamaz maddesiydi o da değiştirildi. O değiştirilirken diğer maddelerin değiştirilmesi bana göre çok yerinde oldu. Teşkilat kapatmalar zorlaştırıldı, üyelik silmeler zorlaştırıldı. Son 6 aylık döneme baktığımız zaman değişim hareketini destekleyen birçok il teşkilatı ve ilçe teşkilatı kapatıldı, görevden alınmalar oldu. Bu antidemokratik bir uygulamadır. Yani, demokrasilerde bunun yeri olmamalıydı. Bu maddeleri de değiştirildi. Dolayısıyla ben Yargıtaydan döneceğine inanmıyorum. Son derece demokratik insan haklarına uygun bir tüzük kazanmış oldu.?
Tüzük maddelerinin görüşülmemesi konusunda ayrışma olmadığına dikkat çekerek şöyle konuştu; ?Ayrışma yok ama tabi bir rekabet var. Mesela açılış çağrı heyeti tarafından yapıldı. Sonra gündem gereği genel kurulun divanı oluşturuldu. Divana iki liste çıktı, bir liste Meral Akşener´in hazırladığı, diğeri de diğer adayların hazırladığı divan. Ama delege bunu kabul etmedi, ?tek liste´ dedi. MHP delegesi birlik ve beraberlik istiyor. Sonunda genel başkan adayları, divana çıktılar, iş birliği içinde olduklarını, aralarında bir çekişme olmadığını gösterdiler ve bir listede anlaştılar?
Diriliş ve İktidara Yürüyüş Hareketi Tertip Komitesi Başkanı Öztürk son olarak değişen tüzük maddelerine, şuan ki Genel Merkez´in itiraz etme hakkının olduğunu ama bu yolu denemeyi tercih etmemeleri tavsiyesinde bulunarak şunları kaydetti; ?İptal için başvurabilirler. Yine mahkemeye gitme yolunu deneyebilirler, bunu yapacaklarını ben tahmin ediyorum ama Genel Kurul o kadar dikkatli hareket etti ki, çağrı heyeti o kadar büyük özen gösterdi ki, kurultaya gelen delegeler noter huzurunda hareket ettiler. Noterden isimler alındı, fotoğrafları çekildi. Yani bütün itiraz yolları kapandı ama yine itiraz etme hakları vardır. Mahkemeye gidebilirler ama ben bu yolu denemeleri tercih etmem. Çünkü MHP tabanı seçimli kurultayın huzur içerisinde yapılmasını istiyor.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı