“KURS FİYATLARIMIZDA ARTIŞ OLDU“

“KURS FİYATLARIMIZDA ARTIŞ OLDU“

Kayseri Sürücü Kursları Dernek Başkanı Munir Borazan, "Yeni düzenleme ile sürücü kurslarının fiyatlarında artış oldu" dedi.

Kayseri Sürücü Kursları Dernek Başkanı Munir Borazan, yeni düzenlenen MTSK yönetmeliği hakkında bilgiler verdi. Borazan, "MTSK yönetmenliği yeniden düzenlendi. Yaklaşık 25 senedir düzenlenmeyen bir MTSK yönetmenliği vardı. Bu yeni düzenlemede, motorlu taşıt kurslarına devam eden ve yeni kayıt yaptıran adaylarımızın, eski sisteme bakarak çok değişik yönetmelikler var. Daha önceleri direksiyon sınavlarında vatandaş araca biniyordu ve 5 dakikalık bir zamanda sınav bitiyordu. Sınavlarda da sadece düz yol üzerinde sınav yapılıyordu. Bu yeni yönetmenlik çıktıktan sonra sınav sistemleri değişti. Her bir aday yarım saat sınava giriyor. Bu yarım saatlik sınav içerisinde de emniyet kemerini takmayan, sinyalini vermeyen, el frenini indirmeden hareket eden, rampada kalkış yapamayan adaylar artık sürücü belgesi alamıyor" dedi.
Sürücü kurslarının fiyatlarında da artış olduğunu dile getiren Borazan, "Daha önce kurs fiyatlarımız 400 TL ile 500 TL arasında değişiyordu. Adaylarımızın 12 saat sürüş eğitimi almaları gerektiği düşünülerek, kurs fiyatlarımız 800 TL ile 900 TL arasında çıktı. Fiyatların yükselmesinin tek başlıca sebebi direksiyon sınavının çok ciddi yapıldığından kaynaklanıyor. Sürücü ehliyeti almak için müracaat eden vatandaşımız eğer direksiyon eğitimini tam almaz ise başarılı olamıyor. Tam alması içinde kurs fiyatlarının yükselmesi gerekiyor. Buna göre de sürücü kursları fiyatlarını ister istemez yükseltmiş gözüküyor" ifadelerini kullandı.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı