KÜRESEL ANLAMDA BÜYÜK ŞEHİR

KÜRESEL ANLAMDA BÜYÜK ŞEHİR

Bakan Davutoğlu: Kayseri, küresel anlamda büyük şehir olacakDışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, şehirleri büyük projelerle ayağa kaldırdığını belirterek, “Şehirler bu yatırımlarla küresel anlamda büyük şehir kimliği kazanırlar. Kayseri'nin bunu ba

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Erciyes Master Planı ile ilgili olarak önceki gün Erciyes'te çeşitli incelemelerde bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'yi makamında ziyaret etti.

    Ziyarette Bakan Davutoğlu'na Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, AK Parti Kayseri İl Başkanı Ömer Dengiz ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç eşlik etti.

    Başkan Özhaseki ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kayseri'nin kendi örf ve adetlerine sahip çıkarken diğer yandan da sanayi, ticaret ve son dönemde de Erciyes'te yürütülen turizm çalışmalarıyla dünyaya açıldığını ifade etti.

Bakan Davutoğlu'nun görüşlerinin kendileri için büyük öneme sahip olduğunu kaydeden Başkan Özhaseki, Bakan Davutoğlu'nun bulunduğu süre içinde Kayseri'den memnun kaldıklarını umduklarını ve kendisini Kayseri'de tekrar görmek istediklerini ifade etti.

    Sözlerine "Kayseri'den memnun kalmamak mümkün mü?" şeklinde başlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Kayseri'nin, doğasından, manevi havasından memnun kaldık. Kayseri'de her şey var, Allah buraya Erciyes gibi bir güzellik nasip etmiş, ecdadımız da bu güzelliği mimari güzelliklerle bezemişler ve bizlere böylesine güzel bir şehir miras bırakmışlar. Ne mutlu Kayseri'ye ki bu güzelliklere sahip çıkacak bir belediye başkanı ve ekibi var." dedi.

    Kayseri'nin bütün yerel idarecilerin uyum içinde çalışması yönünden büyük şansa sahip olduğunu kaydeden Bakan Davutoğlu, "Kayseri'de görmekten mutluluk duyduğum bir ekip ruhu var. Kayseri'deki kardeşlik havası profesyonel bir belediyecilik anlayışı ile bütünleşmiş. Şahsınızda bütün çalışanlarınızı tebrik ediyorum. Erciyes'te yürüttüğünüz çalışmaların bir an önce tamamlanarak hayata geçirilmesini diliyoruz. Şehirler büyük projelerle ayağa kalkarlar ve küresel anlamda büyük şehir kimliği kazanırlar, Kayseri'nin bunu başaracağına inanıyoruz. Kayseri'de geçirdiğimiz iki günün tadı damağımızda kaldı, inşallah tekrar geleceğiz." şeklinde konuştu.

    Ziyaretin anısına Başkan Özhaseki, Bakan Davutoğlu'na üzeri Türk motifleriyle bezeli gümüş ibrik hediye ederken, Bakan Davutoğlu da Başkan Özhaseki'ye bir plaket verdi.

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

 

 



Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti