KURBAN KESİM YERLERİNİ KAYMAKAMLIKLAR BELİRLEYECEK

KURBAN KESİM YERLERİNİ KAYMAKAMLIKLAR BELİRLEYECEK

DÜZENLEMELERE UYMAYANLARA PARA CEZASI UYGULANACAK

- Kayseri Valiliği'nden yapılan açıklamada, kurban kesim yerlerine yeni bir usul getirildiği açıklandı. Yapılan düzenlemelere uymayanlara para cezası verileceği duyuruldu.

Cadde, sokak, yaya kaldırımı, park ve meydan gibi umuma açık yerlerde kurban kesiminin yasaklandığı bildirilen açıklamada, kurban kesim yerlerinin kaymakamlıklarca belirleneceği belirtildi. Açıklamada şu uyarılar yapıldı:

“İl merkezinde kurban kesim yerleri ve ücretleri aşağıda belirtilmiştir. Ayrıca, kurban derileri toplama yetkisi 27.12.1999 tarih ve 23919 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Yardım Toplama esas ve usulleri hakkındaki yönetmeliğin 15 maddesi gereği Türk Hava Kurumuna verilmiş olup, başka kişi, kurum, kuruluş ve derneklerce deri toplanması yasaklanmıştır.

Kurban kesimi ile ilgili düzenlemelere uymayanlara Çevre Kanunun 8/1 ve 20 maddeleri gereğince para cezası uygulanacaktır.

Bayramın 1 günü öğleden sonra kurban etlerinde (renk, koku, şekil bozukluğu vs.) gibi anormallik tespit eden vatandaşlarımız Mevlana Mahallesi Barış Manço Caddesi Kocasinan adresindeki Veterinerlik Fakültesinde ücretsiz etlerini tahlil ettirebileceklerdir.

Bayram süresince Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğünde nöbetçi Veteriner Hekim bulunduğundan, 240 97 71 nolu telefonundan, Büyükşehir Belediyesi Terminal Zabıta Karakolunun 330 13 00 nolu telefonundan Veteriner yardımı istenebilecektir.

Kurban kestirecek vatandaşlar Kasaplar Odasının 231 07 51 nolu telefonundan istifade edebileceklerdir.

Kurbanını, kendi evinin müsait bahçesi ya da bağı olup ta kendisi kesmek isteyen vatandaşlarımız, bu tür yerlerde kesebileceklerdir. Böyle bir yeri bulunmayan vatandaşlarımıza yardımcı olunmak amacıyla;

MELİKGAZİ İLÇESİ KURBAN KESİM YERLERİ:

Hürriyet Mahallesi, Keykubat Mahallesi, Belsin, Eskişehir Gecekondu önleme bölgesi Osmanlı, Selçuklu, Danışmentgazi kapalı Pazaryerlerinde ve Kılıçaslan Mahallesi Kızılırmak Caddesi tenis kordu yanında, Gökkent Mahallesi Pazar Yeri, TOKİ Pazar Yeri, Altınoluk Pazar Yeri, Yeniköy Mahallesi Pazar Yeri, İldem Kapalı Pazar Yeri, Hisarcık Mezbahanesi, Mimsin Pazar Yeri, Kıranardı Mezbahanesi, Esenyurt Kapalı Pazar yerlerinde.

KOCASİNAN İLÇESİ KURBAN KESİM YERLERİ:

Mimarsinan Mahallesindeki Kapalı semt Pazaryeri, Fatih Mahallesindeki Kapalı semt Pazaryeri, Ziyagökalp Mahallesindeki Kapalı semt Pazaryeri, Erciyesevler Mahallesi Kapalı Semt Pazar Yeri, Yeni Mahalle Kapalı semt Pazaryeri, Gaziosman Mahallesi Pazaryeri, Argıncık Mahallesi Pazar Yeri, Beyazşehir Mahallesi Kapalı Pazar Yeri, Yeşil Mahalle Açık Pazar Yeri, Erkilet M.Akif Ersoy Mahallesi Kapalı Pazar yerinde, Turgutreis Mahallesi Açık Pazar Yeri;

Daha mükemmel şartlarda kurban kestirmek isteyen vatandaşlarımız için de Karpuzatan semtindeki kombinalarda kurban kesimi gerçekleştirilecektir.

İL MERKEZİNDE KURBAN KESİM FİATLARI:

KOMBİNALARDA, KAPALI VE AÇIK YERLERDE;

Büyükbaş : 120.00 TL. (Yüzüp sekiz parçaya ayırma dahil)

Küçükbaş : 30.00 TL. (Yüzüp dört parçaya ayırma dahil)

Büyükbaş hayvan sadece baş kesimi: 40.00 TL.

Küçükbaş hayvan sadece baş kesimi: 20.00 TL.”



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti