KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

 Uğur ALTUNER
 editor@kayserihaber.com.tr

   

AŞI KARŞITLIĞINI TAMAMEN REDDEDİYORUZ

Kayseri Eczacı Odası Başkanı Akın: “Vatandaşlarımız bilimsel kaynaklara inansınlar”

AZ UYUYAN İNSANLARDA OBEZİYE EĞİLİMİ ARTIYOR

İKİ GÜN ARKA ARKAYA UYKUSUZ KALMAK ÖLÜMLE EŞDEĞERDİR

KAYSERİ TABİP ODASI COVİD-19 AŞI KURULU SAĞLIK BAKANLIĞI’NA ŞÜKRANLARINI SUNDU

“ÜLKEMİZDE COVİD-19 AŞI UYGULAMASININ BAŞLAMIŞ OLMASI SEVİNDİRİCİDİR”

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA COVİD-19 AŞILARI VURULMAYA BAŞLANDI

1400 SAĞLIK ÇALIŞANI AŞI OLACAK

DEV SAĞLIK YATIRIMLARI GÜN SAYIYOR

75 YATAKLI BÜNYAN İLÇE DEVLET HASTANESİ İNŞAATINA İNCELEME

KORONA VİRÜS AŞILARI HASTANELERE DAĞITILMAYA BAŞLANDI

KAYSERİ'YE GELEN 15 BİN AŞI, HASTANELERE DAĞITILIYOR

MÜZİSYEN DOKTOR COVİTİ YENİP ÖLÜMDEN DÖNEN KÜÇÜK HASTASI İÇİN ÇALDI

ZEYNEP’ İ DOKTORLARI GEREKLİ TAHLİL VE TETKİKLERİ YAPTIKTAN SONRA HASTANEYE YATIRDILAR

KAYSERİ 112’NİN KADIN EKİPLERİNİ GÖREN GURURLANIYOR

“KADINLARIN HER ŞEYİ YAPABİLECEĞİNİ BU ŞEKİLDE ANLAMIŞ OLDUK”

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN ‘KAN BAĞIŞI’ SEFERBERLİĞİ

İLK OLARAK KASKİ PERSONELİ KAN BAĞIŞI YAPTI

112 ACİL SAĞLIK İSTASYONU ERCİYES’TE YENİDEN HİZMETE AÇILDI

CINGI: 112 ACİL EKİBİMİZ DOKTORLU OLARAK SÜREKLİ BURADA OLACAK

13 AMBULANS, AY VE YILDIZ KOREOGRAFİSİYLE HİZMETE ALINDI

Sağlık Bakanlığınca ‘Sıhhat Projesi’ kapsamında Kayseri'ye tahsis edilen 13 ambulans hizmete alındı.

DİKKAT UZMANLAR UYARIYOR !

“LAHANA BİNBİR DERDE DEVA”

BENLİ: ZOR BİR YIL OLDU, 2020 YILI BİZİM İÇİN UNUTULMAYACAK ANILAR BIRAKTI

"Kişi ve temaslılara ulaşma süremiz 4 buçuk-5 saat arasında. Filyasyon oranımız da yüzde 99.8'lerde gidiyor"

AMBULANS HELİKOPTERLERİN 21 GÜNLÜK BEBEĞİ HAYATTA TUTMA YARIŞI

21 GÜNLÜK BEBEK ANKARA'YA GÖTÜRÜLDÜ

BENLİ: "KAYSERİ ŞEHİR HASTANESİ TÜRKİYE'DE TEDAVİ BAŞARISINDA İLK 3'TEYİZ DİYEBİLİRİM"

"COVİD'İ KÜÇÜMSEDİĞİMİZ ZAMAN DARBEYİ YERİZ"

YERLİ AŞI MUTASYONA UĞRAYAN VİRÜSE KARŞI DA ETKİLİ

"GÖNÜLLÜ OLARAK KENDİ AŞIMIZA KATKI VERMELİYİZ"

Anahtar Kelimeler: KURBAN ETLERİNİN KORUNMASI
Gürkan Ofis Mobilyaları

KURBAN ETLERİNİN KORUNMASI

KURBAN ETLERİNİ NASIL SAKLAMALIYIZ?

Kurban bayramının ardından kesilen etlerin korunması ve saklanması insan sağlığı açısından çok önemlidir. Peki kurban etleri nasıl saklanmalı uzmanlar derin dondurucuda Çözünen et hemen pişirilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır uyarısında bulunuyor.

Uzmanlara göre Kurban etleri, büyük parçalar şeklinde değil, birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak buzdolabı poşetine veya yağlı kâğıda sarılmalı ve buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanmalıdır. Bu şekilde hazırlanan etler, buzlukta -2 derecede birkaç hafta, -18 derece derin dondurucuda ise 3-4 ay süreyle saklanabilir.

Etler kolaylıkla bozulabilen potansiyel riskli besinlerdir. Etlerin dondurulduktan sonra tekrar çözünmesi bazı "mikroorganizmalar" için üreme ortamı oluşturur ve bu da sağlığımızı tehdit eder. Çözünen et hemen pişirilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır.

Etlerin, "oda ısısında açıkta bırakılacak şekilde değil", yine buzdolabının alt bölmesinde çözünmesi sağlanmalıdır. Derin dondurucuda saklanan etin buzdolabının sebzelik kısmının üstüne konularak çözünmesi beklenebilir. Etin çabuk çözünmesi amacıyla oda sıcaklığında bekletme gibi yöntemler, insan sağlığı açısından tehlikeli sonuçları da beraberinde getirmektedir.

Et hazırlamada kullanılan kesme tahtalarında çiğ sebze ve meyveleri doğrama işlemi yapılmamalıdır.

Bayramlarda da yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine uygun miktarda et tüketirken çeşitlilik yaratmak için, diğer besin grupları olan ‘süt (süt, yoğurt, ayran, peynir vb) grubu’, ‘ekmek (tahıl; makarna, bulgur, pirinç) grubu’, ‘sebze grubu’ ve ‘meyve grubu’ ile aynı öğünde birlikte tüketmeye özen gösterilmelidir.


Haber Kaynak : KAYSERİ HABER HABER MERKEZİ