KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 

GRİP AŞISI ÇAĞRISI

HAVUÇ  DEYİP GEÇMEYİN  ! KANSERİ  ÖNLEYİP, YAŞLANMAYI YAVAŞLATIYOR…

İl Sağlık Müdürü Benli: “4. dalgayı oluşturan kesim aşısızlardır”

KORONA VİRÜS GÖZYAŞI İLE DE BULAŞIYOR

YERLİ VE MİLLİ KANAMA DURDURUCU

KAYSERİ COVİD 19’U KOVUYOR !

KORONA VİRÜS GÖZÜ DE ETKİLİYOR

ŞEHİR HASTANESİ’NDE GÜNLÜK ON BİN HASTA BAKIYORUZ

AFRİKALI HASTA KAYSERİ’DE ŞİFA BULDU

TÜRKOVAC İÇİN ACİL KULLANIM ONAYI BAŞVURUSU

DİZ VE KALÇA AĞRILARI

ÜNİVERSİTELİ SEVİM BİYONİK PROTEZ İSTİYOR

TOMARZA’DA KOLONOSKOPİ UYGULAMASI

DR. IŞILDAK:"ŞİDDETİ ÖNLEYECEK TEDBİRLER İSTİYORUZ"

TURKOVAC GÖNÜLLÜLERİ İÇİN ONLİNE TOPLANTI

ANTİBİYOTİKLERİ DAHA AKILCI KULLANMALIYIZ

Anahtar Kelimeler: KURBAN ETLERİNİN KORUNMASI
Gürkan Ofis Mobilyaları

KURBAN ETLERİNİN KORUNMASI

KURBAN ETLERİNİ NASIL SAKLAMALIYIZ?

Kurban bayramının ardından kesilen etlerin korunması ve saklanması insan sağlığı açısından çok önemlidir. Peki kurban etleri nasıl saklanmalı uzmanlar derin dondurucuda Çözünen et hemen pişirilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır uyarısında bulunuyor.

Uzmanlara göre Kurban etleri, büyük parçalar şeklinde değil, birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak buzdolabı poşetine veya yağlı kâğıda sarılmalı ve buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanmalıdır. Bu şekilde hazırlanan etler, buzlukta -2 derecede birkaç hafta, -18 derece derin dondurucuda ise 3-4 ay süreyle saklanabilir.

Etler kolaylıkla bozulabilen potansiyel riskli besinlerdir. Etlerin dondurulduktan sonra tekrar çözünmesi bazı "mikroorganizmalar" için üreme ortamı oluşturur ve bu da sağlığımızı tehdit eder. Çözünen et hemen pişirilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır.

Etlerin, "oda ısısında açıkta bırakılacak şekilde değil", yine buzdolabının alt bölmesinde çözünmesi sağlanmalıdır. Derin dondurucuda saklanan etin buzdolabının sebzelik kısmının üstüne konularak çözünmesi beklenebilir. Etin çabuk çözünmesi amacıyla oda sıcaklığında bekletme gibi yöntemler, insan sağlığı açısından tehlikeli sonuçları da beraberinde getirmektedir.

Et hazırlamada kullanılan kesme tahtalarında çiğ sebze ve meyveleri doğrama işlemi yapılmamalıdır.

Bayramlarda da yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine uygun miktarda et tüketirken çeşitlilik yaratmak için, diğer besin grupları olan ‘süt (süt, yoğurt, ayran, peynir vb) grubu’, ‘ekmek (tahıl; makarna, bulgur, pirinç) grubu’, ‘sebze grubu’ ve ‘meyve grubu’ ile aynı öğünde birlikte tüketmeye özen gösterilmelidir.