KANALIMIZA ABONE OL
YEREL BASINA DESTEK OL
![]() |
Uğur ALTUNER editor@kayserihaber.com.tr |
Kayseri Eczacı Odası Başkanı Akın: “Vatandaşlarımız bilimsel kaynaklara inansınlar”
“ÜLKEMİZDE COVİD-19 AŞI UYGULAMASININ BAŞLAMIŞ OLMASI SEVİNDİRİCİDİR”
KAYSERİ'YE GELEN 15 BİN AŞI, HASTANELERE DAĞITILIYOR
ZEYNEP’ İ DOKTORLARI GEREKLİ TAHLİL VE TETKİKLERİ YAPTIKTAN SONRA HASTANEYE YATIRDILAR
“KADINLARIN HER ŞEYİ YAPABİLECEĞİNİ BU ŞEKİLDE ANLAMIŞ OLDUK”
CINGI: 112 ACİL EKİBİMİZ DOKTORLU OLARAK SÜREKLİ BURADA OLACAK
Sağlık Bakanlığınca ‘Sıhhat Projesi’ kapsamında Kayseri'ye tahsis edilen 13 ambulans hizmete alındı.
"Kişi ve temaslılara ulaşma süremiz 4 buçuk-5 saat arasında. Filyasyon oranımız da yüzde 99.8'lerde gidiyor"
Kurban bayramının ardından kesilen etlerin korunması ve saklanması insan sağlığı açısından çok önemlidir. Peki kurban etleri nasıl saklanmalı uzmanlar derin dondurucuda Çözünen et hemen pişirilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır uyarısında bulunuyor.
Uzmanlara göre Kurban etleri, büyük parçalar şeklinde değil, birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak buzdolabı poşetine veya yağlı kâğıda sarılmalı ve buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanmalıdır. Bu şekilde hazırlanan etler, buzlukta -2 derecede birkaç hafta, -18 derece derin dondurucuda ise 3-4 ay süreyle saklanabilir.
Etler kolaylıkla bozulabilen potansiyel riskli besinlerdir. Etlerin dondurulduktan sonra tekrar çözünmesi bazı "mikroorganizmalar" için üreme ortamı oluşturur ve bu da sağlığımızı tehdit eder. Çözünen et hemen pişirilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır.
Etlerin, "oda ısısında açıkta bırakılacak şekilde değil", yine buzdolabının alt bölmesinde çözünmesi sağlanmalıdır. Derin dondurucuda saklanan etin buzdolabının sebzelik kısmının üstüne konularak çözünmesi beklenebilir. Etin çabuk çözünmesi amacıyla oda sıcaklığında bekletme gibi yöntemler, insan sağlığı açısından tehlikeli sonuçları da beraberinde getirmektedir.
Et hazırlamada kullanılan kesme tahtalarında çiğ sebze ve meyveleri doğrama işlemi yapılmamalıdır.
Bayramlarda da yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine uygun miktarda et tüketirken çeşitlilik yaratmak için, diğer besin grupları olan ‘süt (süt, yoğurt, ayran, peynir vb) grubu’, ‘ekmek (tahıl; makarna, bulgur, pirinç) grubu’, ‘sebze grubu’ ve ‘meyve grubu’ ile aynı öğünde birlikte tüketmeye özen gösterilmelidir.