KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

 Uğur ALTUNER
 editor@kayserihaber.com.tr

   

COVİD-19’A KARŞI BU KURALLARA DİKKAT!

HAMİLELERE 14 YAZ ÖNERİSİ

UZMANLAR YAZ İSHALLERİNE KARŞI UYARDI

BOL BOL SU İÇİN

DOÇ.DR. MUZAFFER KEKLİK’TEN UYARI

SAĞLIKSIZ PİŞİRİLEN ET KANSERE DAVETİYE ÇIKARIYOR”

OTOMOBİL UÇURUMA YUVARLANDI

1 ÖLÜ 3 YARALI

VİRÜS BİTMİYOR

KAYSERİ'DE 80 EV KARANTİNAYA ALINDI

KURBAN BAYRAMINDA SAĞLIKLI BESLENMENİN YOLLARI

ETLERİN ÇOK YAĞLI KISIMLARINDAN HER ZAMAN UZAK DURUN

KURBAN ETLERİNİN KORUNMASI

KURBAN ETLERİNİ NASIL SAKLAMALIYIZ?

VİRÜSE KURBAN GİTMEYELİM!

KAYSERİ’DE VAKA ORANLARI ARTTI

BENLİ’DEN MASKELİ BAYRAM KUTLAMASI

HİJYEN VE SOSYAL MESAFEYE UYALIM

KAYSERİ'DE 10 EV KARANTİNAYA ALINDI

EKMEK YAPMAK İÇİN BİR ARAYA GELEN KADINLARDA KORONAVİRÜS ÇIKTI

SARIZ İLÇESİNE AMBULANS HELİKOPTERİN İLK İNİŞİ SEVİNÇ YAŞATTI

SARIZ İLÇESİNE PİST YAPILDI

ASIRLIK İÇMECELER, ŞİFA DAĞITMAYA DEVAM EDİYOR

ŞİFA ARAYANLAR BURADA BULUŞUYOR

YAZ AYLARI BOYUNCA BOL BOL YEŞİL FASULYE TÜKETİN

ÇOK ÖNEMLİ BİR ANTİOKSİDAN

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BENLİ UYARDI

HERKESİ COVİD TAŞIYORMUŞ GİBİ DÜŞÜNEREK DAVRANMALIYIZ

SAĞLIK BAKANI KOCA’DAN AÇIKLAMA

KAYSERİ’DEKİ ARTAN VAKA SAYILARINA DİKKAT ÇEKTİ

KAYSERİ’DE 2 GÜNDE 23 DAİRE KARANTİNADA

BU HASTALIĞI KARŞI UKALA BİR TAVRIMIZ VAR

Anahtar Kelimeler: KURBAN ETLERİNİN KORUNMASI

KURBAN ETLERİNİN KORUNMASI

KURBAN ETLERİNİ NASIL SAKLAMALIYIZ?

Kurban bayramının ardından kesilen etlerin korunması ve saklanması insan sağlığı açısından çok önemlidir. Peki kurban etleri nasıl saklanmalı uzmanlar derin dondurucuda Çözünen et hemen pişirilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır uyarısında bulunuyor.

Uzmanlara göre Kurban etleri, büyük parçalar şeklinde değil, birer yemeklik olacak şekilde küçük parçalara ayrılarak buzdolabı poşetine veya yağlı kâğıda sarılmalı ve buzdolabının buzluk kısmında veya derin dondurucuda saklanmalıdır. Bu şekilde hazırlanan etler, buzlukta -2 derecede birkaç hafta, -18 derece derin dondurucuda ise 3-4 ay süreyle saklanabilir.

Etler kolaylıkla bozulabilen potansiyel riskli besinlerdir. Etlerin dondurulduktan sonra tekrar çözünmesi bazı "mikroorganizmalar" için üreme ortamı oluşturur ve bu da sağlığımızı tehdit eder. Çözünen et hemen pişirilmeli ve tekrar dondurulmamalıdır.

Etlerin, "oda ısısında açıkta bırakılacak şekilde değil", yine buzdolabının alt bölmesinde çözünmesi sağlanmalıdır. Derin dondurucuda saklanan etin buzdolabının sebzelik kısmının üstüne konularak çözünmesi beklenebilir. Etin çabuk çözünmesi amacıyla oda sıcaklığında bekletme gibi yöntemler, insan sağlığı açısından tehlikeli sonuçları da beraberinde getirmektedir.

Et hazırlamada kullanılan kesme tahtalarında çiğ sebze ve meyveleri doğrama işlemi yapılmamalıdır.

Bayramlarda da yeterli ve dengeli beslenme ilkelerine uygun miktarda et tüketirken çeşitlilik yaratmak için, diğer besin grupları olan ‘süt (süt, yoğurt, ayran, peynir vb) grubu’, ‘ekmek (tahıl; makarna, bulgur, pirinç) grubu’, ‘sebze grubu’ ve ‘meyve grubu’ ile aynı öğünde birlikte tüketmeye özen gösterilmelidir.


Haber Kaynak : KAYSERİ HABER HABER MERKEZİ