KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

 Uğur ALTUNER
 editor@kayserihaber.com.tr

   

TÜRKOVAC’DA PROBLEM YOK

ÇİFT AŞILI VATANDAŞA KARANTİNA YOK

"EN UFAK GRİP BELİRTİSİNDE DAHİ ECZANEDEN ÖNCE HASTANEYE GİDELİM"

BÜYÜKŞEHİR’DEN İLK YARDIM SERTİFİKA YENİLEME EĞİTİMİ

VAKA SAYILARINDA EN ÇOK ARTIŞ OLAN KAYSERİ'DE BAŞKAN UYARDI

KORONA VİRÜSTE 'ÇOCUK' KORKUSU

KAYSERİ’DE COVİD 19 VAKA ARTIŞI HIZ KESMİYOR

MOBİL SAĞLIK EKİPLERİ DAĞ, TEPE DEMEDEN VATANDAŞLARI AŞILIYOR

LİSE ÖĞRENCİSİ ZORLU YOĞUN BAKIM SÜRECİNİ ATLATTI

SİVRİSİNEK LARVALARINDA BİLİNMEYEN TEHLİKE

KAYSERİ PANDEMİDE 4. DALGAYI YAŞIYOR

BÜYÜKŞEHİR, DMD HASTALIĞINA KAYITSIZ KALMADI,

GECE AŞISI YÜREKLERE SU SERPTİ

TURKOVAC’TAN GÜZEL HABER

YOĞUN BAKIMLARI AŞISIZLAR DOLDURUYOR

KAYSERİ BİR KEZ DAHA COVİD 19’A TESLİM Mİ OLUYOR?

Anahtar Kelimeler: KURBAN ETLERİNE 'HİJYEN' UYARISI
Gürkan Ofis Mobilyaları

KURBAN ETLERİNE 'HİJYEN' UYARISI

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, kurban etlerinin parçalanmasının, muhafazasının ve kıyma çekiminin hijyenik ortamda yapılmasının büyüm önem arz ettiği bildirildi.

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kurban etlerinde hijyenin önemli olduğu belirtildi. Açıklama şu şekilde:

"Kurban Bayramı döneminde kurban etlerinin parçalanması, muhafazası ve kıyma çekiminin hijyenik ortamda yapılması büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda, kurban vecibesini yerine getiren vatandaşlarımızın, hijyenik ve sağlıklı bir şekilde kurban etlerini tüketmeleri ve dolayısı ile halk sağlığının korunması amacıyla etlerin parçalanması ile kıyma çekimlerinin, et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren gıda işletmeleri tarafından yapılması gerekmektedir. İş yerlerinin kurban bayramı süresince faaliyet dışı hareket etmeleri durumunda 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında yasal işlem tesis edilecektir."