KURBAN BAYRAMI MESAJLARI

KURBAN BAYRAMI MESAJLARI

VALİ GÜNAYDIN'IN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Vali Günaydın mesajında; "Huzurun, bereketin, hoşgörü ve kardeşliğin, paylaşmanın en yoğun şekilde yaşandığı müstesna günlerden birisi olan Mübarek Kurban Bayramı’na erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlarımız, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutan, toplumsal birliğimize katkı sağlayan, değerlerimizin hatırlandığı, güzelliklerin en üst seviyede yaşandığı, dargınlıkların bir kenara bırakıldığı günlerdir. Milletimizin huzur ve güven içerisinde yaşaması için büyük fedakârlıklarda bulunmuş çok kıymetli şehit ailelerimizi ve kahraman gazilerimizi böylesine anlamlı günlerde ve her zaman hatırlamak, ayrıca hasta ve yardıma ihtiyacı olanları hatırlamak ve onlara karşı görevlerimizi yerine getirmek büyük önem taşımaktadır. Kayseri’miz sevinçte, tasada tek vücut olabilen, kardeşçe ve hoşgörüyle yaşayabilen bir toplumdur. Kurban Bayramımızı huzur içerisinde geçirmemiz için her türlü tedbir alınmıştır. Emniyet ve jandarma teşkilatımız, sağlık ve itfaiye ekiplerimiz ile diğer ilgililer her zaman olduğu gibi bayram süresince de görevlerinin başında, sizlerin hizmetinde olacaklardır. Bayram süresince de, Temizlik-Maske ve Mesafe kurallarına uymamız, aşı sıramız geldiğinde hemen aşımızı yaptırmamız pandemi ile mücadelede bizlere büyük güç verecektir. Bayram vesilesiyle aile ziyaretleri için trafiğe çıkacak olan vatandaşlarımızın, bayramlarının güzel bir şekilde geçmesi için trafikte yaşanacak olan yoğunluğu göz önünde bulundurarak, tedbirli davranmaları ve trafik kurallarına uymaları önem arz etmektedir. Her günümüzün bayram sevinci içerisinde geçmesi, nice bayramların hep birlikte yaşanması dileğiyle, bayram süresince görevi başında olan tüm çalışanlarımıza başarılar diler, bütün şehit ailelerimizin ve gazilerimizin, Kayserili hemşehrilerimizin, ilimizde görev yapan tüm çalışma arkadaşlarımın, basın mensuplarımızın mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik eder, bayramımızın ülkemize ve bütün İslam âlemine hayırlara vesile olması temennisiyle, sevgi ve saygılar sunarım" ifadelerine yer verdi.

 

 

AK PARTİ GN. BŞK. YRD. ÖZHASEKİ: “ALLAH’TAN DİLEĞİMİZ HUZUR DOLU BAYRAMLARIN YENİDEN GELMESİDİR”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kurban Bayramı tebrik mesajı yayınladı. Özhaseki “Allah’tan dileğimiz bütün gönül coğrafyamızın huzur içerisinde olduğu, zulümlerin ortadan kalktığı ve ülkemizde de en güzel günlerin yaşandığı huzur dolu bayramların yeniden gelmesidir” dedi.

Hemşehrilerinin ve vatandaşların bayramlarını tebrik eden Özhaseki, “Bayramlar bizim dinimizde, kültürümüzde özel bir yere sahiptir. Paylaşmanın, birlik olmanın ve büyüklerimizin ellerini öpüp, küçükleri sevmenin zirve yaptığı; bir araya gelmenin en güzel örneklerinin verildiği aylar. Tüm hemşehrilerimizin ve kardeşlerimizin Kurban Bayramı’nı kutluyorum. Cenab-ı Allah’ın nice Kurban, Ramazan Bayramları’na ve Milli Bayramlarımıza huzurla, sağlıkla, ağız tadıyla ulaşmamızı nasip etsin.” diye konuştu. Özhaseki, dünyanın dört bir yanında kan akarken içten bir şekilde gülüp bayram kutlayamayacaklarını şu sözlerle ifade etti: “Dünyanın dört bir tarafında ve gönül coğrafyamızda kan akarken, parçalanmışlıklar yaşanırken; yoksulluklar ve birtakım sıkıntılar sürerken bizim içten bir şekilde gülerek bayramları kutlamamız çok zor. O coğrafyalara karşı da sorumluluğumuzun olduğunu biliyoruz. Onun içindir ki Türkiye sadece Türkiye’den ibaret değildir. Biz, güçlü olmalıyız ki, kardeşlerimiz de kendi coğrafyalarında rahat etsinler. Biz, o coğrafyalara can verelim, inşallah onlara umut olalım diye düşünüyorum. Allah’tan dileğimiz bütün gönül coğrafyamızın huzur içerisinde olduğu, zulümlerin ortadan kalktığı ve ülkemizde de en güzel günlerin yaşandığı huzur dolu bayramların yeniden gelmesidir.”

 

Başkan Büyükkılıç: “Kurban Allah’a yaklaşmak için önemli bir ibadettir”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Büyükkılıç mesajında, Kurban Bayramı’nın Allah’a yakınlaşmak anlamında bir ibadet olduğunu ifade ederek, “Başta Kayserili hemşerilerim olmak üzere tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum” dedi.

Başkan Büyükkılıç, Ramazan Bayramı’nın ardından Kurban Bayramı’na da kavuşmaktan dolayı Cenab-ı Allah’a şükrettiklerini ifade ederek, bayram mesajında şunları söyledi:

“Kurban, yakınlaşma anlamı taşır. Yani Allah’a yakınlaşma anlamında önemli bir ibadettir. Bizleri Allah’a yakınlaşmaya vesile olan bu önemli ibadeti aynı zamanda bayram ruhuna uygun ihya etmeyi Rabbimiz hepimize nasip etsin. İbadet ruhuyla ve bayram coşkusuyla geçireceğimiz Kurban Bayramı’nı Allah kazasız belasız da geçirmeyi nasip etsin.”

Mesajında ayrıca bayramların birlik ve beraberliğin de sembolü olduğuna değinen Başkan Büyükkılıç, “Birlik ve beraberliğimizin adeta sembolü olan bayramlarımızdan birini daha yaşıyoruz. Allah birliğimizden, beraberliğimizden bizi alı koymasın. En büyük nimetlerimizden biri olan birlik ve beraberlik olgumuzun, geçtiğimiz süreçte yaşadığımız 15 Temmuz gibi bir hıyanette, böyle bir vahşilikte ne denli önemli olduğunu bariz bir şekilde gördük. Birlik ve beraberliğimizden ödün vermeden kenetlenerek ve bayramları da bu konuda fırsat bilerek yaşamalıyız. Bu vesile ile vatan için şehit düşen kahramanlarımızın aileleri ile gazilerimizin Kurban Bayramlarını da en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.

Büyükkılıç, mesajının sonunda ise vatandaşlardan, pandemideki tedbirlere ve trafik kurallarına riayet etmelerinin önemine dikkat çekerek, kurban kesiminin ehil kişilerce yapılmasının olumsuzlukları da engelleyeceğine işaret etti.

 

BAŞKAN ÇOPUROĞLU’NDAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

AK Parti Kayseri İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Çopuroğlu mesajında; "Bizler farklılıklarımızı zenginliğimiz olarak düşünen, sevgiyi ve hoşgörüyü tüm değerlerin üzerinde tutan köklü bir medeniyetin temsilcileriyiz. Geçmişimizden getirdiğimiz değerlerimizle geleceğimize umutla bakan bir milletiz. Pandemi sürecinde bu karmaşık ve zorlu süreçte dayanışmanın önemini bir kez daha anladık. Küslerin barıştığı, huzurun ve manevi değerlerin ön plana çıktığı dini bayramlarımız kültür hazinemizin önemli bir parçası olarak her daim yaşanacak ve yaşatılacaktır. Özellikle Kurban Bayramının, inandığımız mukaddes değerler için değerli varlıklarımızı feda edebilme kültürünü, elimizdeki zenginlikleri ihtiyaç sahipleri ile paylaşabilme erdemini ifade etmesi ile vicdanlarımızdaki yeri her zaman farklıdır. Yüce Peygamberimizin buyurduğu gibi ’Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir’ anlayışı üzerine inşa edilmiş bir bayram olan Kurban Bayramı vesilesi ile yeryüzünde sevgi, barış ve kardeşlik duygularının daha da pekişmesini Yüce Allah’tan niyaz eder, nice bayramlara birlik ve beraberlik içinde kavuşmayı temenni ederim" ifadelerine yer verdi.

 

BAŞKAN PALANCIOĞLU'NUN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Kurban Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaparak tüm İslâm âleminin Kurban Bayramını tebrik etti.

Açıklamasında, “Yoğun aşılama seferberliği kapsamında kaydedilen başarı nedeniyle, kucaklaşarak ve sımsıkı sarılarak hep birlikte kutlayacağımız bayramları inşallah çok yakında yeniden yaşayacağız.” diyen Başkan Palancıoğlu şunları ifade etti:

Kurban Bayramınızı en içten dileklerimle tebrik ediyorum. Uzun bir süreden sonra sokağa çıkma kısıtlamaları tamamlandı. Pandemi biraz azaldı, aşılarımızı olduk ve bayramlaşmalarımıza bu bayram itibariyle başlıyoruz. Cenabı Allah birlik, beraberlik ve huzur içerisinde nice bayramlara ulaşmayı nasip etsin. Tedbiri elden bırakmamak lazım; pandemi tamamen bitmiş değil. Dolayısıyla maske, mesafe ve temizlik kurallarına lütfen yine riayet edelim. Aşısı olmayanlara aşısını en kısa zamanda olmalarını tavsiye ediyorum. Ben kendimde aşılarımı oldum ve herhangi bir yan etkisi yok, bir sorun yaşamadım çok şükür. İnşallah sizler de aşılarınızı olduktan sonra salgından en kısa zamanda kurtulacağız. Yeniden eski günlerdeki gibi sarılarak, el ele güzel nice bayramlara ulaşmamız yakındır. Bayram sevincini doyasıya yaşadığımız, huzurlu ve sağlıklı bir bayram diliyorum.”

 

BAŞKAN YALÇIN'DAN BAYRAM MESAJI

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında bayramların bir gönül şöleni olduğuna dikkat çeken Başkan Yalçın, “Bayramlar, Müslümanların elindeki buketi, tüm insanlığa sunduğu özel zaman dilimleridir. Çünkü bayramlarda sevgi vardır, kardeşlik vardır, huzur vardır, paylaşım vardır. Bayramlar bir gönül, bir ruh şölenidir. Ben bu vesile ile başta Talaslı hemşehrilerimiz olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam coğrafyasının bayramını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Bayram boyunca temizlik ve hijyene dikkat edilmesini söyleyen Başkan Yalçın, “Gerek kurban keserken gerekse de bayramlaşırken temizlik, maske ve mesafe kuralına azami şekilde riayet edelim. Bununla birlikte kurban kesimini belediyemiz tarafından izin verilen yerlerde yapalım. Kurban atıkları ile çevre kirliliğine neden olmayalım. Bu şekilde daha temiz, daha hijyenik ve daha sağlıklı bir bayram geçireceğimizi göz ardı etmeyelim” dedi

 

BAŞKAN ÖZTÜRK'TEN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Esat Öztürk mesajında; "Huzurun, bereketin, hoşgörü ve kardeşliğin, paylaşmanın en yoğun şekilde yaşandığı müstesna günlerden birisi olan Mübarek Kurban Bayramı’na erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Bayramlarımız, kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu canlı tutan, toplumsal birliğimize katkı sağlayan, değerlerimizin hatırlandığı, güzelliklerin en üst seviyede yaşandığı, dargınlıkların bir kenara bırakıldığı günlerdir. Milletimizin huzur ve güven içerisinde yaşaması için büyük fedakârlıklarda bulunmuş çok kıymetli şehit ailelerimizi ve kahraman gazilerimizi böylesine anlamlı günlerde ve her zaman hatırlamak, ayrıca hasta ve yardıma ihtiyacı olanları hatırlamak ve onlara karşı görevlerimizi yerine getirmek büyük önem taşımaktadır. Yahyalımız sevinçte, tasada tek vücut olabilen, kardeşçe ve hoşgörüyle yaşayabilen bir toplumdur. Kurban Bayramımızı huzur içerisinde geçirmemiz için belediyemiz tarafından her türlü tedbir alınmıştır. Bayram süresince de, Temizlik-Maske ve Mesafe kurallarına uymamız, aşı sıramız geldiğinde hemen aşımızı yaptırmamız pandemi ile mücadelede bizlere büyük güç verecektir. Bayram vesilesiyle aile ziyaretleri için trafiğe çıkacak olan vatandaşlarımızın, bayramlarının güzel bir şekilde geçmesi için trafikte yaşanacak olan yoğunluğu göz önünde bulundurarak, tedbirli davranmaları ve trafik kurallarına uymaları önem arz etmektedir. Her günümüzün bayram sevinci içerisinde geçmesi, nice bayramların hep birlikte yaşanması dileğiyle, bayram süresince görevi başında olan tüm çalışanlarımıza başarılar diler, bütün şehit ailelerimizin ve gazilerimizin, Yahyalılı hemşehrilerimizin, ilçemizde görev yapan tüm memurlarımızın mesai arkadaşlarımın Kurban Bayramı’nı tebrik eder, bayramımızın ülkemize ve bütün İslam âlemine hayırlara vesile olması temennisiyle, sevgi ve saygılar sunarım" ifadelerine yer verdi.

 

 

BAŞKAN NURSAÇAN'IN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Kayseri OSB Başkanı Nursaçan Kurban Bayramı mesajında, sağlık, huzur ve kardeşlik içerisinde bir bayram temennisinde bulundu.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Mübarek Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayarak başta milletimiz olmak üzere tüm İslam aleminin bayramını kutladı. Bayramların huzur ve kardeşliği pekiştirdiğini ifade eden Başkan Nursaçan, birlik beraberlik içerisinde nice bayramlara erişilmesi temennisinde bulundu. Başkan Nursaçan, Türkiye Cumhuriyeti’nin çok önemli zorluklardan geçerek bugünlere geldiğini dile getirdi ve “Tıpkı devletler gibi bireylerin de hayatlarında sorunlar ve sıkıntılı dönemler oluyor. Toplum olarak bizlere düşen bu sorun ve sıkıntıları el birliği ile aşmak, milletimizin ve İslam aleminin her ferdinin çok daha iyi bir bayram geçirmesi için elimizden geleni yapmak olmalıdır” diye konuştu. Bayramların; yardımlaşma, paylaşma, yakınlaşma gibi güzel duyguları beraberinde getirdiğini ve bayramların manevi ikliminde birlik beraberliğin güçlendiğini vurgulayan Başkan Tahir Nursaçan; Kurban Bayramı’nın getirdiği tüm güzelliklerden azami derecede faydalanmamız gerektiğini kaydetti. Pandemi nedeniyle geçen yıl ve bu yıl bayramları sevdiklerimizden ayrı geçirdiğimizi hatırlatan Başkan Tahir Nursaçan, “Covid 19’a karşı verdiğimiz mücadele ve aşılamanın yaygınlaşmasıyla pandeminin etkisi bir nebze de olsun azaldı. Umarız bu seyir önümüzdeki günlerde de devam eder ve bu musibet hayatımızdan tümüyle çıkıp gider. Bu bayramı ve her bayramı tıpkı önceki yıllarda yaptığımız gibi sevdiklerimizle birlikte doyasıya yaşamayı diliyoruz. Bu vesileyle başta Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tüm üyelerimiz, çalışanlarımız ve aileleri olmak üzere hemşehrilerimin, milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyorum. Rabbimden, bizleri sağlık ve huzur içerisinde nice bayramlarla ulaştırmasını diliyorum” diye konuştu.

 

 

REKTÖR KARAMUSTAFA’DAN KURBAN BAYRAMI MESAJI

Kayseri Üniversitesi (KAYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Kurban Bayramı vesilesiyle mesaj yayımladı.

Mesajında bayramların birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının pekiştirildiği, yardımlaşma ve dayanışmanın arttığı müstesna günler olduğuna dikkat çeken Rektör Karamustafa, bereketli, huzurlu ve neşeli bir bayram diledi. Rektör Karamustafa’nın mesajı şöyle;

“Bayram demek, huzur, bereket, sevinç ve paylaşmak demektir. Bu güzel günlerin herkese hayırlı olmasını dilerim. Üniversitemiz mensuplarının, Kayserili hemşerilerimizin, vatandaşlarımızın, tüm Türk ve İslam Âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı kutlar, bütün evlere, gönüllere, huzur, bereket ve neşe getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ederim. Kurban Bayramımız mübarek olsun.”

 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi