KURBAN ETİNİ 24 SAAT DİNLENDİRMEYE BIRAKIN

KURBAN ETİNİ 24 SAAT DİNLENDİRMEYE BIRAKIN

Diyetisyen Esra Kula: ?Kurban etini dinlendirince; pişirmede kolaylık, hem lezzetli, hem de besinin kayıplarına engel olmuş oluruz´´

Acıbadem Hastanesi Beslenme ve Diyetisyen Uzmanı Esra Kula haber ekibimize yaptığı değerlendirmede Kurban bayramında kesilen hayvanın etinin tüketilmeden önce en az 24 saat dinlendirilmesi gerektiğinin altını çizerek ?Kurban etini dinlendirince; pişirmede kolaylık, hem lezzetli, hem de besinin kayıplarına engel olmuş oluruz´´ değerlendirmesinde bulundu?

Acıbadem Hastanesi Beslenme ve Diyetisyen Uzmanı Esra Kula haber ekibimize yaptığı değerlendirmede Kurban Bayramında kesilen hayvanların etlerinin tüketilmeden önce dinlendirilmesi gerektiğinin önemine dikkat çekip, bayram boyunca aşırı et tüketiminin çeşitli rahatsızlıklara sebep olacağını vurgulayarak şu uyarılarda bulundu:

?Kurban Bayramında özellikle eti dondurucuya kaldırmadan kesildikten sonra 24 saat bekletip daha sonra dondurucuya kaldırmaya dikkat edilmelidir. Böyle olunca hem pişirirken kolaylık hem lezzetinde hem de besinin kayıplarına engel olmuş oluruz. O yüzden eti dondurucuya kaldırmadan önce en az 24 saat dinlendirelim. Bir diğer konu Kurban Bayramında özellikle aşırı yağlı et tüketimi miktarına porsiyonuna dikkat edilmeden tüketilen yağlı besinler ve buna eşlik eden yağlı karnonhidratlar kalp damar rahatsızlıklarına sebep olabilir. Yine etle beraber tüketilen aşırı pilav, hamur işleri yada yüksek şekerli yiyecekler kan şekerinin yükselmesine diyabet hastalıklına neden olabilir. O yüzden porsiyonda kontrollü olmaya ve çok fazla karbonhidrat tüketmemeye dikkat edilmelidir.?

Beslenme ve Diyetisyen Uzmanı Kula, sözlerinin sonunda bayramda tatlı tüketilirken de kontrollü olunması gerektiğin altını çizerek ?´ Porsiyona kontrolüne dikkat ederek 1-2 dilimi aşmayacak tatlı tüketilebilir. Fakat tatlının yanında şeker oranı yüksek gazlı içecekler veya meyve suları yerine sade meyve suyu ayran veya sade su gibi içecekler tercih edilebilir. Çünkü hem tatlı hem yanında şekerli içecek şeker yükünü fazla artıracağı için zaten rahatsızlığı olan bireylerde diyabeti olan yüksek tansiyonu olan bireylerde hastalığın tetiklenmesinde veya diğer sağlıklı insanlarda da mide bağırsak problemlerine yada daha ileriki dönemlerde obezite gibi rahatsızlıklara neden olabilir. ?´ ifadesini kullandı?



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı