"KURAKLIĞIN BİLANÇOSU YAZ AYLARINDA BELLİ OLACAK"

Kayseri`de, manavlık yapan Atilla Yıldız, ülkede son zamanlarda yaşanan kuraklık ile ilgili olarak, "Kuraklığın bilançosu yaz aylarında belli olacak" dedi.

Manav Atilla Yıldız son zamanlarda yaşanan kuraklığın sebze ve meyve fiyatlarını etkileyeceğini söyledi. Yıldız ayrıca, "Ülkemiz tarihin en büyük kuraklığını yaşıyor. Bu kuraklık sebze ve meyve üzerinde etkisini gün geçtikçe göstermek üzere. Şuanda pek gözle görülür bir şey olmasa bile önümüzdeki aylarda kuraklık fiyatlara yansıyacaktır. Bu kuraklık böcek istilasına, bitki hastalığına sebep olacaktır. Hal böyle olunca da kuraklık meyve ve sebze fiyatlarına yansıyacak. Sebze ve meyve şuanda seralarda yetiştiği için önümüzdeki günlerde tarlaya geçiş olacak. Bu tarlaya geçişte topraktaki bitki yağış olmadığı için ihtiyacını karşılayamayacak. Bu sebepten dolayı domates, biber, salatalık ve yaz meyvelerin fiyatlarını etkileyecektir" diye konuştu.
Yıldız sebze fiyatları ile ilgili olarak, "Domates 2 TL, salatalık 3,5 TL, biber 4,5 TL`den satılıyor. Bu fiyatlar normal olarak mevsim fiyatları ama bu kuraklığın bilançosu yaz aylarında belli olacak. Hem vatandaş hem de esnaf olarak bu kuraklıkların inşallah bitmesini diliyoruz" ifadelerini kullandı.



Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı

İş yeri kurşunlandı

Tır devrildi, içecekler yola savruldu

Zehirlenen öğrencilerle ilgilenmek yerine, basın mensuplarına saldırdılar

Uyuşturucu operasyonları: 21 tutuklama

Terör soruşturmalarında 16 kişiye işlem yapıldı

Polis kaçakçılara göz açtırmıyor

Kazada yaralanan genç kız hayatını kaybetti

Otobüsle uyuşturucu sokmaya çalışanlar yakalandı

Operasyonda lav silahı ele geçirildi

İstemeye gittiği kızın abisini vurdu

Araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı

Kaçak silah ticareti yapan şahıs kaçamadı

Firari emniyet müdürü gizli geçitten kaçarken yakalandı

5 DEAŞ’lı yakalandı