KÜLTÜREL VE TURİSTİK YERLERİNİ GEZİP İNCELEYECEKLER

KÜLTÜREL VE TURİSTİK YERLERİNİ GEZİP İNCELEYECEKLER

Kayseri Valiliğinin daveti üzerine kente gelen Alman seyahat acentalarının yöneticileri, 6 günlük program dahilinde Kayseri`nin tarihi, kültürel ve turistik yerlerini gezip inceleyecekler.

Alman seyahat acentalarının üst düzey yöneticilerinin yer aldığı 16 kişilik heyet, Kayseri Valisi Orhan Düzgün`ü makamında ziyaret etti. Ziyarette Kayseri ile ilgili kısa bilgiler veren Vali Düzgün, Kayseri`nin Kapadokya bölgesinde bulunduğunu ve Asurlular, Hititler, Romalılar, Bizanslılar, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinden pek çok eseri bünyesinde barındırdığını bildirdi.
Vali Düzgün, geçen yıl Türkiye`ye 35 milyon turist geldiğini, bunların büyük bir kısmını da Alman turistlerin oluşturduğunu belirterek, Kayseri`ye ise çok az turist geldiğini ifade etti.
Vali Düzgün, ``Kayseri`de özellikle Selçuklulardan günümüze kalan pek çok eser bulunuyor. Bu özelliğiyle Sivas ve Konya ile birlikte UNESCO Geçici Dünya Kültür Mirası listesine girdi. Ayrıca Kayseri, Anadolu`da ticaretin başkenti olarak bilinir, geçmişi 6 bin yıl öncesine dayanan ticari birikime sahiptir. Yine UNESCO tarafından Geçici Kültür Mirası Listesine dahil olan Kültepe-Kaniş/Karum bölgesinde Asurlulardan kalma pek çok ticari anlaşmalar bulunmuştur`` dedi.
Kayseri`de hali hazırdaki otellerin 5 bin yatak kapasiteli olduğunu, ancak özellikle Erciyes Dağın`da hızla yeni otellerin yapıldığını belirterek, ``Bu sayede otel sayımız ve kapasitemiz artacaktır. Ayrıca Kayseri, son yıllarda Erciyes Dağı`na yapılan kayak merkezleri sayesinde sadece ülkemizin değil, Avrupa`nın da sayılı kış turizm merkezlerinden birisi olmuştur. Erciyes Dağı`ndaki kayak pistlerinin uzunluğu 105 kilometredir. Ancak açılan yeni pistlerle birlikte 2 yıl içerisinde pistlerin uzunluğu 2 katına çıkacaktır`` diye konuştu.
Vali Orhan Düzgün, daha sonra konuk Alman heyete slaytlar eşliğinde Kayseri`nin tarihi, kültürel, turistik ve sportif tanıtımını yaptı.
Düzgün, Alman seyahat acentalarının yöneticilerine yönelik hazırlanan program sayesinde, Almanya`dan Kayseri`ye daha çok turist gelmesini sağlamayı amaçladıklarını da ifade etti.
Alman heyet, kendileri için hazırlanan program dahilinde başta Kültepe, Kapuzbaşı şelaleleri, Erciyes Dağı olmak üzere Kayseri`nin pek çok önemli turizm yerlerini gezip inceleyecek.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü