KÜLTÜR DÜNYAMIZA 11 ESER DAHA KAZANDIRDI

KÜLTÜR DÜNYAMIZA 11 ESER DAHA KAZANDIRDI

Büyükşehir Belediyesi’nin geçmişi ve bugünü geleceğe taşıyan en önemli çalışmalarından olan kültür yayınlarına 11 eser daha katıldı. Bastırılan eserler Hunat Kültür Merkezi`nde düzenlenen koyteylle ilimiz kamuoyuna tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi`nin bastırdığı 11 eser için Hunat Kültür Merkezinde düzenlenen tanıtım programına Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki`nin yanı sıra AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Nuhnaci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney ile Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Rıfat Yıldırım, Hacılar Belediye Başkanı Ahmet Herdem ve İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karakol, Büyükşehir Belediyesi üst düzey yöneticileri, şair ve yazarlar ile davetliler iştirak etti…

Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan geçmişi bugünle, bugünü gelecekle birleştirmek için sağlam köprüler kurulması gerektiğini ve bu köprülerin kültür yayınları ile oluştrulduğunu vurguladı. Durukan ayrıca Büyükşehir Belediyesi`nin bugüne kadar 84 eseri bastırdığını, tanıtımı yapılan 11 eserle bu sayının 95`e ulaştığını da sözlerine ekledi….

"Dünyanın en güzel yerlerine gitsem bile Kayseri burnumda tütüyor" diyerek sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki kültür-sanat faaliyetlerine büyük önem verdiklerini belirtti. Konuşmasında daha sonra belediye olarak yaptıkları faaliyetlere değinen Başkan Özhaseki, "Arkadaşlarımızla Kayseri`de son 10-15 yılda yapılanları özetleyelim dedik. Karşımıza 3 binden fazla yol çıktı. Binden fazla yol yenileme çıktı. Bine yakın park çıktı. Her yeri elden geçiriyoruz ve bir taraftan da bunu kültürle taçlandırmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu…

Bastırılan eserlere, emeği geçenlere teşekkür eden Başkan Özhaseki okuma alışkanlığımızın yetersizliğinin de altını çizdi. Okuma alışkanlığının arttırılması için raylı sistem güzergahlarına kitaplık projesini hayata geçirmeye başladıklarını ifade eden Başkan Özhaseki, kitaplıklara bir çok kitap koyacaklarını belirtti ve evlerinde fazla kitabı olanların da kitaplarını getirebileceklerini söyledi. Başkan Özhaseki hiç değilse raylı sistemde okuma alışkanlığının edinilmesini istedi.

Kayseri Milletvekili Ahmet Öksüzkaya da yaptığı konuşmada Kayseri Büyükşehir Belediyesinin her alanda üzerine düşeni hakkıyla yerine getirdiğini belirtti. Büyükşehir hizmetlerinden Ankara`da övünerek bahsettiklerini ve Kayseri modeli olarak dile getirdiklerini vurgulayan Öksüzkaya, hemen her alanda Kayseri modeli olduğunu söyledi. Şimdi de kültür alanında, şehrin bugününü yarınlara taşımak adına çok güzel eserlerin ortaya çıkarıldığını ifade eden Öksüzkaya emeği geçenlere teşekkür etti.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü