KÜÇÜK MİLLET MECLİSİ´NDE

KÜÇÜK MİLLET MECLİSİ´NDE

ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ MERCEK ALTINA ALINDI ?

Küçük Millet Meclisi Şubat ayı birleşiminde ülke gündeminin ilk sırasındaki gündem maddesi olan ?Anayasa Değişikliği´ mercek altına alındı? Kayseri Barosu eski Başkanı Av. Fevzi Konaç katılımcılara Anayasa Değişikliği´nin artı ve eksilerini içeren bir sunum gerçekleştirdi? Konaç ?35 yıldır şikayet ettiğimiz bir Anaysa´ dan kurtulmanın herkes tarafından istendiği bir ülkede hala Anayasa yapamamanın hüznü ve 18 madde ile ilgili olarak birkaç aydır yaşadığımız fırtınaları gören biri olarak galiba Anayasa yapma sicilimiz bozuk? ifadesini kullandı?
Adnan Evsen´in moderatörlüğünü gerçekleştirdiği Küçük Millet Meclisi Şubat ayı birleşimi Kocasinan Belediyesi Meclis Salonu´nda gerçekleştirildi? Ülke gündeminin ilk sırasındaki gündem maddesi olan ?Anayasa Değişikliği´nin mercek altına alındığı Şubat ayı birleşiminin Açılış konuşmasını gerçekleştiren Evsen Anayasa değişikliği paketi dikkatlice incelendiğinde ilk sekiz maddesinin ´yürütme´ ile ilgili diğer maddelerin ise ´Yasama ve yargı´ ile ilgili olduğunun belirtirken toplantıda ağırlıklı olarak ´Yürütme´ ile ilgili anayasa maddeleri tartışma konusu yapıldı?.
Şubat ayı birleşimine konuşmacı olarak davet edilen Kayseri Barosu eski Başkanı Av. Fevzi Konaç Anayasa Değişikliği ile ilgili görüşlerini paylaşarak şunları kaydetti? "Türkiye Cumhuriyet´nin kuruluşundan bu güne kadar tespitim var; bütün Anayasalar ya olağanüstü süreçlerden geçerken, olağanüstü ihtiyaçları karşılamak için yapılmış ya da darbe sonucunda darbenin yaralarını ya sarmak ya da darbeden sonraki durumdan vazife çıkarmak anlamında olağanüstü süreçler ve darbelerden sonra Anayasa yapabilen bir toplum haline gelmiş, en son 35 yıldır şikayet ettiğimiz bir Anaysadan kurtulmanın herkes tarafından istendiği bir ülkede hala Anayasa yapamamanın hüznü ve 18 madde ile ilgili olarak birkaç aydır yaşadığımız fırtınaları gören biri olarak galiba Anayasa yapma sicilimiz bozuk. 15 Temmuz darbesinin travmasını atlatırken olağanüstü bir süreç yaşadığımızı hepiniz farkındasınız. Ve bu olağanüstü süreçten geçerken de bizim olağanüstü bir kısım tedbirlere ihtiyacımız olduğunun hepimiz farkındayız. Gelinin bu noktada toplumun bir kesimi bu olağanüstü süreçten geçerken olağanüstü bir değişime ve yetkiye sahip cumhurbaşkanı figürüne ´Evet´ derken, toplumun bir başka kesimi de ülkeyi geriye götürecek tek adam figürüne dönüşecek. Üstelik daha da yetkileriyle beraber dolatılmış bir cumhurbaşkanının varlığı ile beraber hatta iddialar o noktaya kadar geldi ki ´Hayır´ diyenlerin bir kısmı diktatörlüğe gidebilecek bir ülke olma konumuna geldiğimizle ilgili olarak ifadelerle toplumu bir şekilde kamplaşmış durumda"
Küçük Millet Meclisi Şubat ayı birleşimi Konaç´ın sunumun ardından karşılıklı görüş alışverişi iledevam etti..
HABER: R.ÖZTEMİR



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı