KTO´YA 5 YILDIZLI HİZMET BİNASI

KTO´YA 5 YILDIZLI HİZMET BİNASI

HİSARCIKLIOĞLU: ?KAYSERİ DEVLETİNE YÜK OLMAZ?

  Kayseri Ticaret Odası 5 Yıldızlı yeni hizmet binasının temel atma töreni, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu´nun da katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşan Rifat Hisarcıklıoğlu önemli açıklamalarda bulundu. 70 yıldır kullanılan hizmet binasının ihtiyacı karşılamadığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu Şimdi 5 yıldızlı yeni binası ile KTO Paris, Londra´daki alınan hizmeti Kayseri´de verecek? dedi.. Hisarcıklıoğlu ayrıca, Kayseri´nin ekonomiye kattığı değeri, ?Kayseri Devletine yük olmaz, Devletinin yükünü alır? sözleriyle ifade etti.
Kayseri Ticaret Odası´nın eski çevreyol üzerine yaptırdığı yeni hizmet binasının temel atma töreni gerçekleştirildi. Törene Vali Orhan Düzgün, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, CHP Edirne Milletvekili ve Genel Başkan yardımcısı Faik Öztrak, CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Meclis üyeleri ve davetliler katıldı. Törene ayrıca 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gelemedikleri için telgrafları okundu.
Törende konuşan, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, odanın şu anki durumu ve yeni yapılan hizmet binası hakkında bilgiler verdi. Hiçyılmaz yeni yapılan binanın ?üyelerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak projesi yapılmış ve Kayseri Mimarlar Odası ile koordineli çalışılmıştır. Projenin 1,5 yılda tamamlanması hedeflenmektedir.? diye konuştu.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, sözlerine ?memleketimde olduğum için mutluluk duyuyorum? diyerek başladı. Hisarcıklıoğlu, ?odalar alma makamı değildir, verme makamıdır. 70 yıldır kullanılan oda hizmet binası, artık 5 yıldızlı olarak buraya yapılmaktadır. Binalarımızı değiştirme kararı aldığımızda ilk kendi Birlik binamızı değiştirdik. Bize bağlı 245 odamız yeni binalarına kavuştu. 145 binamız oda tadilat kapsamında bitirdiler. Kayseri´nin şuan ki hizmet binası, bugünkü hizmet etme anlayışına yetmiyor. Buranın 1,5 yılda tamamlanacağına inanıyorum. Odamıza gelmiş geçmiş hizmet veren herkese teşekkür ediyorum. Oda hizmet binalarımızda tüm dünyada uygulanan yıldızlama sistemine geçtik. TOBB binamızı hallettikten sonra sıra odalarımıza geldi. Kayseri Ticaret Odamız, 5 yıldızlı hizmet vermeye başlayacaktır. Paris, Londra´daki hizmeti Kayseri´de vereceği için teşekkür ediyorum. Kayseri´mizde son 5 yılda işyeri sayısı % 47, istihdam sayısı ise %50 artmıştır. Kayseri Devletine yük olmaz, Devletinin yükünü alır.? Diye konuştu.
Öte yandan kürsüye çıkan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ?Bizim müteşebbislerimiz, Kayseri´de işyeri açıyor, büyüyor, buradan da İstanbul´a gidip uluslar arası arenaya çıkıyor. Bizim müteşebbislerimize böyle bir oda az bile. Bizler yerel yönetim olarak iş adamlarımıza her türlü katkıyı vereceğimizi taahhüt ediyorum? şeklinde konuştu.
Vali Düzgün de törende konuşanlar arasındaydı. Vali Düzgün, Kayseri´nin Kaniş Krallığı´na dayanan ticaret hukukunu hatırlatarak, ?İnşallah bu yeni yapılan binanın iş adamlarımıza yeni ufuklara yelken açacağını umut ediyorum.? Diye konuştu.
Konuşmaların ardından temel atma törenine geçildi ve görkemli bir şölenle butonlara basıldı. Yeni 5 yıldızlı hizmet binası 18.000 metrekare kapalı alanı bulunuyor. KTO yeni hizmet binasının müteahhitliğini şehrimizin tanınmış firmalarından Aydın İnşaat yapıyor.



1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti

Büyükşehir’in hobi bahçeleri kura çekimi başladı

Başkan Büyükkılıç'tan Yeşilhisar ve Yahyalı odaklı "Turizm" istişaresi

Başkan Palancıoğlu Brüksel’de Türkiye’nin sesi oldu

Kayseri Büyükşehir'den 18 milyon TL'lik eğitim desteği

Ekmeğe zam yolda

'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı