KTO’NUN HATIRA ORMANINA İLK FİDANLAR DİKİLDİ

KTO’NUN HATIRA ORMANINA İLK FİDANLAR DİKİLDİ

Kayseri Ticaret Odasınca şehrin girişi Boğazköprü Kuzey Çevreyolu mevkiinde oluşturulan ve 25 bin fidanın yer alacağı ‘Hatıra Ormanı’na törenle ilk fidanlar dikildi.

Kayseri Ticaret Odası’nın sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Kayseri-Ankara karayolu Boğazköprü Kuzey Çevreyolu mevkiinde oluşturduğu ‘Hatıra Ormanı’na ilk fidanlar törenle dikilirken, törene Vali Şehmus Günaydın,  Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki , Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, Türkiye Odlar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Orman Bölge Müdürü İsa Çapkın,Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi,  Siyasi Parti İl Başkanları, İlçe Belediye Başkanları, Stk temsilcileri ve vatandaşalar katıldı.

Orman Bölge Müdürlüğü tarafından KTO’ya tahsis edilen arazide ilk etapta 25 bin olmak üzere toplamda yaklaşık 70 bin fidanın doğaya kazandırılması hedeflendiği ‘Hatıra Ormanı’na ilk fidanların dikildiği törenin açılışında konuşan Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy dikilecek ağaç türelerine dair bilgiler verip amaçlarını ve hedefleri açıladı “41 meslek komitesinin ortak kararı ile  her üyemiz için bir fidan sloganı ile toplam 22 bin 808  üyemiz adına  burada bir hatıra ormanı oluşturacağız. Bu arazide sedir, ardıç, mahlep, yalancı akasya ve badem gibi bir çok türden oluşan ilk etapta 25 bin olmak üzere toplamda 70 bin fidanı Doğaya kazandırmayı hedefliyoruz.”

Törenin onur konuklarından Türkiye Odlar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’da çevre duyarlılığına vurgu yaparak şunları kaydetti. “Bizler kıyamet koparken bile elinde bir fidan varsa onu dikmenin tavsiye edildiği bir kültürden geliyoruz. Bu dünyanın rabbimizin emaneti olduğu inancı ile çevreyi korumak için her türlü gayreti göstermeliyiz. Çevreye sahip çıkmak insanlık için büyük bir erdemdir”

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki ise emeği geçenlere şükranlarını sunup ağaçlandırmanın önemine dikkat çekti “Bugün burada yapacağımız etkinliğe  vesile olduğu için değerli başkanıma teşekkür ediyorum Allah razı olsun. Diyorum. Toprağımız çok verimli değil derinlemesine onlarca metre inen kıpkırmızı verimli bir toprağımız yok yağış olarak da iklim olarak ta daha kıt yapıya mensubuz. Ağaçlandırma için   Belediyelerin çalışması çok yeterli olmuyor   sivil toplum örgütlerinin de  burada yaşayan herkesin desteği lazım ki   etrafımız yemyeşil olsun”

Konuşmaların ardından ilk fidanlar toprakla buluşturularak etkinlik noktalandı.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"