KTO´DAN FiLiZ´i DÜŞÜRME HAMLESi

KTO´DAN FiLiZ´i DÜŞÜRME HAMLESi

Kayseri Ticaret Odası şubat ayı meclisi tartışmalı başladı.

 

Kayseri Ticaret Odası şubat ayı meclisi tartışmalı başladı. KTO Meclis Başkanı Mehmet Filiz´in geçtiğimiz günlerde Paralel yapı operasyonunda gözetim altına alınması nedeniyle, 30 kadar meclis üyesi tarafından meclis başkanının durumunun gündeme alınarak bu oturumda görüşülmesi talep edildi?
Toplantının açılışını yapan Meclis Başkanı Mehmet Filiz kendisi hakkında verilen dilekçeyi okudu.
?Paralel devlet yapılanması soruşturması kapsamında organ üyelerinden bazıların gözaltına alınmasından sonra odamızın isminin paralel devlet yapılanması ile anılır olması ve odamızın kamuoyu nezdinde suçlanması camiamızda derin üzüntüye neden olmuştur. 120 yıldır üyelerinin menfaati doğrultusunda faaliyet gösteren ve Türkiye´nin sayılı Meslek kuruluşlarından biri olan odamızın töhmet altında kalmaması için PDY kapsamında soruşması devam eden organ üyelerimizi istifaya davet etmemize rağmen bugüne kadar netice alınamamıştır. Yargı kararıyla seçilen yönetim kurulu üyeleri yine yargı kararıyla görevden alınabilirken, oda meclisi tarafından seçilen meclis başkanı yine oda meclisi tarafından görevden alınabilmektedir bu durumda meclis başkanının görevinde kalması KTO camiasına olumsuz etki etmeye devam edeceğinden yaşanan bu süreçte görevden alınması zarureti doğmuştur!? bu konuyla ilgili 25-30 kişilik bir imza var.
?Bu, direk bir suçlama ve önyargı kusura bakmasınlar. Bugün farklı bir gün, lütfen ben söz vermeden kimse söz almasın. kimseyle kötü olmak istemiyorum. Burada tansiyonu yükseltmek istemiyorum? diyerek sözlerine başlayan Başkan Filiz,? ben de bu milletin evladıyım ben burada bunu imzalayanlardan daha fazla milletimi seviyorum, belki hissiyatımdan dolayı çok hissi şeyler söyleyebilirim, beni de yanlış anlamayın ama hakkında iki dava açıldı. Bugüne kadar hayatımda ne bir devlet organı ne devletin partisi, başkanı, cumhurbaşkanı hiç kimsenin aleyhinde faaliyette bulunmadım 53 yaşındayım bütün hayatım memleket için ne yapabiliriz, ne kadar daha fazla işçi çalıştırabilirim ne kadar fazla ihracat yapabilirim bunun üzerine geçti. Dedi.
Konuşması esnasında duygusallaşan Filiz paralel devlet yapılanması içinde olmadığının altının ısrarla çizdi. Toplanan imza ile ilgili, kendisi ile ilgili yapılan suçlamaları kabul etmediğini ve ayrıca meclise verilen dilekçeyi kabul etmediğini, meclisin de böyle bir yetkisi olmadığını söyledi. Filiz,?Kanunlar incelensin, eğer böyle bir yetki varsa gelecek ayki toplantıda oylarınıza sunuyorum. Siz ne derseniz başımın üstüne, ben hiçbir zaman koltukta oturma sevdalısı olmadım? dedi.
Meclis Başkanı Mehmet Filiz´in açıklaması üzerine söz alan Oda Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ?Sayın başkan siz iki kez paralel yapı operasyonu çerçevesinde gözetim altına alındınız. Biz kimseyi suçlamıyoruz, ama sizin gözetim altına alınmanız nedeniyle odamız, kamuoyunda töhmet altında bırakıldı,yanlış algı ve anlamalara yol açıldı. Bunun için istifanızın doğru olduğuna inanıyoruz. Bu önergeyi de gündeme almak zorundasınız? dedi?
Hiçyılmaz sözlerini şöyle sürdürdü.
Keşke böyle bir gündem maddesiyle, böyle bir konuyla meclisimiz toplanmasaydı, anlatılanlara bakıyorum bir anda kendimi sanki mahkeme salonunda hissettim, burası bir mahkeme değil mahkemede insanlar kendilerini savunur ve onun neticesinde de yetkililer ona göre karar verir. Biz sunmuş olduğumuz dilekçede sayın meclis başkanımızı herhangi bir suçla itham etmiyoruz, biz meclis başkanımızı şu suçu işledin, şunu yaptın demiyoruz. Demememize rağmen meclis başkanımız bu suçları kabul etmiyorum. Öyle bir suçlama zaten yok ve suçlama makamı da değiliz Biz burada meclis başkanımızın paralel devlet yapılanması ile anılması ile isminin anılması ve kendisinin meclis başkanı olmasından dolayı bu kurumun kamu oyunda Kayseri de ve Türkiye´de sanki paralel devlet yapılanmasıyla ilişkili bir kurummuş gibi adledildiğinden dolayı rahatsızlığımızı ifade ediyoruz, eğer cümleler anlamak istendiği şekilde okunursa bunun bu şekilde olduğu zaten anlaşılır. Bizim hiç birimizin hiçbir arkadaşımıza herhangi bir suç isnat etme hakkı ve haddi değil. Biz öyle bir makamda da zaten değiliz ama takdir edersiniz ki meclis başkanımız bu operasyon kapsamında iki sefer gözetim altına alındı ve belli şartlarla serbest bırakıldı ve bu konunun kendisinin burada meclis başkanı sıfatından dolayı kamuoyunda sipeküle edildiğinden dolayı rahatsızlığımız var yoksa biz kendi şahsından bahsetmiyoruz. Öyle hakkımızda yok. Söylediğimiz şey şu sayın Başkan siz paralel devlet yapılanmasıyla alakalı bir suçla insaf ediliyorsunuz ve o kapsamda iki sefer gözaltına alındınız ve sizin burada meclis başkanı olarak kalmanız bu kuruma zarar veriyor. Bu kurumu kamuoyunda sanki paralel devlet yapılanmasıyla ilişkili bir kurummuş gibi adletdiriyor ondan dolayı lütfen istifa ediniz dedik. Ama şimdiye kadar istifa etmem noktasında cevaplar alındı. Vermiş olduğumuz önergede de aynı şeyi söylüyoruz istifa ettiği zaman hem kendisi hem kurumuz hem de 17 bin üyemiz rahatlayacak.dedi.
Hiçyılmaz´ın bu sözleri üzerine Meclis Başkanı Filiz itirazda bulundu. İkili ve meclis üyeleri arasında ilginç diyalog ve tartışmalar yaşandı.
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret