KTO Ocak ayı meclis toplantısı yapıldı

KTO Ocak ayı meclis toplantısı yapıldı

KTO Başkanı Gülsoy: “Dünyadaki en büyük problem enflasyon”

Kayseri Ticaret Odası Meclisi Ocak Ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Çalış ve ERAGEM Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’nin onur konuğu olarak iştirak ettiği toplantıda konuşan KTO Başkanı Ömer Gülsoy  dünya tedarik zincirindeki darboğazlar ve bazı emtialara ulaşmada yaşanan zorluklar enflasyonda kontrolsüz büyümeyi ortaya çıkardığına dikkat çekti.

Kayseri Ticaret Odası Ocak ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkan Yardımcısı Mümtaz Beğen başkanlığında M. Rifat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda gerçekleştirildi. Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ile Kovid-19'a karşı yerli aşı TURKOVAC'ı geliştiren Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi  Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli’nin konuk olduğu toplantıya; Başkan Ömer Gülsoy’un yanı sıra MHP Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak, KTO Yönetim Kurulu üyeleri, Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri, Kadın Girişimciler Kurulu, İcra Kurulu Üyeleri, Meclis Başkanlık Divan üyeleri ve medya mensupları iştirak etti.

Gündem maddelerinin kabulü ve Ocak ayı içerisinde yapılan faaliyetlerle ilgili meclis üyelerine gerçekleştirilen bilgilendirmenin ardından kürsüye gelen KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, konuşmasına tarihte bu ay içerisinde meydana gelen önemli olaylara değinerek başladı. Alimler Şehri Kayseri’de Erciyes Üniversitesi’nin önemine vurgu yapan Başkan Gülsoy sözlerini şöyle sürdürdü “Üniversitemizin başarıların saymakla bitiremeyiz. En büyük gurur kaynağımız yerli ve mili aşımız TURKOVAC. Prof. Dr. Aykut Özdarendeli hocamızı ve ekibini tebrik ediyorum. Bizlere bu gururu yaşatan başta Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Çalış olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.”

2022’nin nasıl geçeceğini nelerin konuşulacağı konusunda görüşlerini paylaşan Başkan Gülsoy yeni yılda çok konuşulacak konu başlıklarını şöyle sırladı  “Pandemi, Enflasyon, Siyasi, ekonomik ve ticari anlaşmalar, tedarik, yeşil ekonomi ile dijitalleşme, Enerji krizi ve İklim Değişikliği bu sene konuşacağımız ana başlıklardır. Artık değişen ve sürekli gelişen bir dünyada yaşıyoruz. Dünyanın herhangi bir yerinde olan sorun, küresel bir köy haline gelen tüm dünyayı etkiliyor. İnşallah salgınların bittiği bir yıl olur.”

Konuşmasında tüm dünyanın en büyük probleminin enflasyon olduğuna vurgu yapan Başkan Gülsoy şunları kaydetti “Dünya tedarik zincirindeki darboğazlar ve bazı emtialara ulaşmada yaşanan zorluklar enflasyonda kontrolsüz büyümeyi ortaya çıkardı. Geçicimi, kalıcı mı olduğu tartışılıyor. Tüm merkez bankaları enflasyonla mücadele konusunda önlemler almaya çalışıyorlar.”

Toplantıya onur konuğu olarak iştirak eden Yerli Covid-19 aşısı TURKOVAC'ı geliştiren ERÜ ERAGEM Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli, aşının bulunmasının uzun bir süreç olduğunu vurgulayıp,  TURKOVAC aşısının 2021 Aralık sonunda acil kullanım onayının alındığını anımsattı.

Konuşmalarının ardından Başkan Gülsoy ve Meclis Başkan Yardımcısı Mümtaz Beğen tarafından ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış'a ve ERÜ Aşı Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aykut Özdarendeli'ye plaket ve sertifika takdim edilerek  toplantı noktalandı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları