KTO NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI

KTO NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI

BAŞKAN GÜLSOY: “KREDİ ÖDEMELERİ VE KAMU ALACAKLARI ÖTELENSİN”

Kayseri Ticaret Odası Meclisi Nisan ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan  Başkan Ömer Gülsoy, tam kapanma sürecinde kredi ödemelerinin ve kamu alacaklarının ötelenmesi gerektiğini vurgulayıp,  Kısa Çalışma Ödeneği ile diğer teşvik ve desteklerinde salgın sona erinceye kadar devam etmesinin hayati önem taşıdığının altını çizdi.

Kayseri Ticaret Odası Meclisi Nisan ayı olağan toplantısı, pandemi koşulları göz önünde bulundurularak video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Cengiz Hakan Arslan’ın yönettiği ve online olarak gerçekleştirilen toplantıya  Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Yönetim Kurulu üyeleri, Meslek Komitesi ve Meclis Üyeleri, Kadın Girişimciler Kurulu, İcra Kurulu Üyeleri,  Yüksek İstişare Kurulu Üyeleri, Meclis Başkanlık Divan üyeleri iştirak  etti.

Gündem maddeleri kabulünün ardından, ay içerisinde yapılan faaliyetlere dair katılımcıların bilgilendirildiği toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren meclis başkanı Asan tam kapanma sürecinde yayınlanan genelgeye dair yaptığı değerlendirmede  “Esnaflar ile alakalı serzenişler yükselmektedir. Umuyorum ki esnaflarımıza bu süreçte yeni bir destek paketinin çıkarılmasını bekliyoruz. Tam kapanma  ile virüsün yayılım hızının önüne geçileceğini temenni ediyorum. Vatandaşlarımızın da bu hususta gereken hassasiyeti göstermesini bekliyorum.” İfadelerini kullandı.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy’da COVİD-19 Pandemisinin tüm şiddeti ile varlığını koruduğunu, insanların canını yaktığını ve sektörlerin kapalı kalmasına sebep olduğunu hatırlatıp, bu zorlu süreci hep birlikte atlatıp sağlık ve güzel günlere birlikte ulaşacağını vurgulayarak  “İnşallah Cenab-ı hak içinde bulunduğumuz ramazan günlerinde tutulan oruçların, kılınan namazların verilen zekat ve sadakaların yüzü suyu hörmetine bizleri COVİD belasından kurtarsın. Millet olarak çok badireler atlattık, inşallah bunu da hep birlikte atlatacağız “ şeklinde konuştu.

Sözlerinin devamında son günlerin en çok tartışılan konusu olan ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 Olaylarını ‘Ermeni Soykırımı’ olarak tanımlamasına sert tepki gösteren Başkan Ömer Gülsoy, “Bu mesnetsiz açıklamaları yok sayıyor ve şiddetle kınıyoruz. Kendi karanlık, kirli, insanlık dışı geçmişine bakmayanlar Türkiye’ye soykırım yaptı diye itham ediyor. Tarihi şan ve şerefle dolu, dünyaya insanlık ve medeniyet götürmüş asil bir millet hakkında tarihi olmayan karar veremez. Biz her zaman hak yolunda mücadele etmiş bir milletiz. Geçmişinde sömürge, katliam olan devletlerden asla olmadık. Bize suç isnat etmeye çalışan sözde müttefiklerimiz esas sizin karanlık tarihinizde soykırım var.”değerlendirmesinde  bulundu.

Konuşmasında Ekonomide yaşanan gelişmeleri değerlendiren Başkan Gülsoy, “ Kısa Çalışma Ödeneğini Haziran sonuna kadar öteleyen Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz.  Salgının yıkıcı etsinin hissedildiği, vaka sayıların arttığı bu dönemde istihdamı koruyucu tedbirlerin alınmasına, piyasaların nispeten rahatlamasına ve işverenin önünü görmesi adına Kısa Çalışma Ödeneğinin, teşvik ve desteklerin salgın sona erinceye kadar devam etmese hayati önem taşımaktadır. “ ifadesini kullandı.

Başkan Gülsoy, vaka sayılarının artmasıyla birlikte tam kapanma süresinde zor durumda olan işletmelerimiz için hükümete çağrıda bulunarak  “ Kamu alacakları ile kredi ödemelerin ötelenmesi ve mutlaka yeniden yapılandırılması gerekir. Bu kapalı süreç içerisinde borcu olanlara, çeki senedi olan işletmelerimize  de kolaylık sağlanmasını bekliyoruz. Yoksa birçok iş insanımız zor durumda kalacaktır. “ değerlendirmesinde   bulundu.

Başkan Gülsoy konuşmasının sonunda karlılık rakamlarının tek haneli rakamlara düştüğü bir ortamda insanların hayat standartlarını yükseklere çıkarmak için yasal dayanağı olmayan bir takım  yerlere birikimlerini yatırdığına dikkat çekip  “Lütfen büyük vaatlere, reklamlara ve fısıltı gazetesinden yayılan duyumlara kanmayın. Kolay para risktir. Kolay para kaybetmektir. Kıymet bilmemektir. Bereketi de olmaz. Çalışmadan, yorulmadan, ter akıtmadan para kazanamazsınız. Böyle kar hiçbir yerde yok. Yıllardır yüksek vaatlere kanan banka zedeler, titan zedeler, saadet zincirleri , şimdi de kripto zedeler…Lütfen araştırmadığınız, devletin kontrolünün olmadığı yerlere yatırım yapmayın. Tüm birikiminiz bir gecede gidebilir. Kripto paralar konusu henüz ülkemiz dahil dünyanın pek çok ülkesinde düzenlemesi yapılmamış, çok büyük riskler barındıran, piyasa yapıcılığı olmayan riskli bir alan. Aracılık eden kuruluşlar ise şeffaf değil. Haberiniz olsun” diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"