KTO BAŞKANI MEHMETBEYOĞLU: “SPEKÜLATİF HABERLER BİZİ ÜZÜYOR”

KTO BAŞKANI MEHMETBEYOĞLU: “SPEKÜLATİF HABERLER BİZİ ÜZÜYOR”

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Asaf Mehmetbeyoğlu yaptığı açıklamasında, “Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu olarak, seçim sürecine girdiğimiz bugünlerde, bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Ticaret Odası’na aidat

Mehmetbeyoğlu, “Özellikle bugün basında yer alan Kayseri Ticaret Odası üyelerinin haklarının yendiği, borsa üyelerinin borsalarına borçları bulunmasına rağmen oy kullanabilecekleri yönündeki haberler ne yazık ki bilgi eksikliğinin bir ürünüdür” ifadesinde bulunduğu açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Her ne kadar hem Kayseri Ticaret Odası hem de Kayseri Ticaret Borsası, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu’na tabii olsalar da, Odalar ve Borsalar bu kanunda farklı maddelerde belirtilen usullere göre, farklı uygulamalarla yönetilirler.
Odaların aidat alma zorunluluğu 5174 sayılı TOBB Kanununda 10. Maddede (“…İçinde bulunulan yıldan önceki iki yıldan itibaren adresleri ve durumları tespit edilemeyenler ile bu süre zarfında aidat ödemeyen üyelerin isimleri askıya alınır…”)belirtilirken; Borsalar bu konuda, aynı kanunun 32. Maddesindeki (“…İçinde bulunulan yıldan önceki son iki yıldan itibaren adresleri ve durumları tespit edilemeyen ve içinde bulunulan yıldan önceki son iki yılda, borsa maddeleri üzerine alım satımı bulunmayan üyelerin isimleri askıya alınır…”) uygulamalara tabiidirler.
Üyelerimizin, bu tür spekülatif haberlere itimat etmemelerini; Kayseri Ticaret Odamızın, 5174 sayılı Kanunda belirtilen usullere uygun olarak seçim çalışmalarını sürdürdüğünü unutmamalarını rica ediyoruz.”



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi