KTO BAŞKANI MEHMET ASAF MEHMETBEYOĞLU:''AİDAT BORÇLARINI ÖDEYENLER, SEÇİMDE OY KULLANABİLECEK''

KTO BAŞKANI MEHMET ASAF MEHMETBEYOĞLU:''AİDAT BORÇLARINI ÖDEYENLER, SEÇİMDE OY KULLANABİLECEK''

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanlığı ve Yönetim Kurulu üyeliği için 11 Mayıs'ta yapılacak seçimlere az bir süre kala, çok sayıda üyenin seçimlerde oy kullanamayacağı gündeme geldi.

KTO Başkanı Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu, ''Biz, yasalar ne söylüyorsa onu yapıyoruz. Aidat borcundan dolayı üyeliği askıya alınan arkadaşlarımız, aidat borçlarını ödedikleri takdirde, seçimde oy kullanabilecek'' dedi.
KTO seçimlerinde oy kullanabileceklerin listesi Seçim Kurulu'na teslim edildi. Listeye göre 14 bin 300 üyeden 9 bin 350'sinin oy kullanabileceği ifade edilirken, Oda'ya aidat borcu olan 5 bina yakın üyenin ise oy kullanamama gibi bir durumla karşı karşıya olduğu bildirildi.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan KTO Başkanı Mehmet Asaf Mehmetbeyoğlu, Oda seçimlerinin yasalar çerçevesinde yapıldığını ifade ederek, ''Yasalar, Oda seçimlerinde kimlerin oy kullanıp kimlerin kullanamayacağını belirlemiştir. Biz de yasalar ne söylüyorsa, onu yapıyoruz. Aidat borcundan dolayı üyeliği askıya alınan arkadaşlarımız, aidat borçlarını ödedikleri takdirde seçimde oy kullanabilecek. Bu seçimlerde liste biraz kabarık, biraz fazla oldu. Seçim Kurulu'na teslim ettiğimiz listeye göre, 6 bin civarında oy kullanamayacak durumda arkadaşımız vardı. Bunlardan 2 bin civarındaki arkadaşımız, aidatlarını yatırdı. Listelerin ne zaman askıdan ineceği belli değil. Listeler askıdan ininceye kadar da arkadaşlarımız aidat borçlarını ödeyip faal hale gelebilirler ve oylarını kullanabilirler'' diye konuştu.




Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı