KTO ÜYELERİNE

KTO ÜYELERİNE

ETİYOPYA VE TAYVAN YATIRM FIRSATLARI ANLATILDI?

Ticaret Odası Başkanlığınca tertiplenen toplantı ile üyelere Etiyopya ve Tayvan´a yönelik Yatırım Fırsatları anlatıldı?
Kayseri Ticaret Odası, üyelerine yönelik Tayvan ve Etiyopya Yatırım Fırsatları toplantısı düzenledi. VIP salonda düzenlenen toplantıya; Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, Yönetim Kurulu Üyesi Ersan Özbek, Meclis Başkan Yardımcısı Halit Suvar´ın yanı sıra Oda üyeleri yer aldı. Etiyopya Büyükelçi Vekili ve Ticaret Bölümü Başkanı Goitom Kahsay Hagos ve Ticari Müsteşar Terefe Haile Eggu ile Tayvan Ticaret Merkezi Müdürü Mark Liu ve Tayvan Ticaret Merkezi İş Geliştirme Müdürü Ayşin Poyraz´ın KTO üyelerini bilgilendirdiği toplantı oldukça verimli geçti.
Toplantının açılışında konuşan Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, oda hakkında bilgiler paylaşarak, ? 17 bini aşkın üyesiyle Kayseri´nin en büyük sivil toplum kuruluşu olan Ticaret Odamız 120. Yılını geride bırakmıştır. 120 yıllık geçmişe sahip Odamız; üyelerine hizmet etmek için var gücüyle çalışmakta ve onların işlerinde daha başarılı olmaları için gerekli faaliyetlerde bulunmaktadır. Yeni hizmet binası inşaatı, katılımcı demokrasi anlayışı ile yürüttüğümüz Meslek komiteleri çalışmalarımız, üyelerimize hizmet yolunda birkaç örnektir? değerlendirmesinde bulundu?
Konuşmasını ?Kayseri ticaret erbabına hizmet, Kayseri´ye hizmettir? diyerek sürdüren Hasnalçacı, ?Kayseri, çok fazla gelişme gösteren ve marka olma yolunda hızla ilerleyen büyük potansiyele sahip bir şehir. Kayseri olarak dış pazarlarda yer almak için çaba sarf ediyor, bu hususta Oda üyelerimizin yurt dışı fuarlar ve teknoloji bölgelerine yönelik seyahatlere katılmalarına büyük önem veriyoruz. Macaristan´ın Miskolc şehri ile yaptığımız ticari kardeşlik anlaşması ve bunun yanı sıra Fransa, İtalya ve İspanya´ya gerçekleştirdiğimiz iş seyahatleri buna en güzel örneklerdir. Önümüzdeki dönemlerde Cezayir, Etiyopya ve Senegal gibi ülkelere yönelik aynı çerçevede iş seyahatleri planladığımızı özellikle belirtmek isterim? diye konuştu.
Türkiye´nin Etiyopya ve Tayvan ile arasındaki ilişkilere de değinen Hasnalçacı, ?Türkiye-Etiyopya ilişkileri hâlihazırda daha da geliştirilmeye açık bir şekilde olumlu yönde seyretmektedir. 2014 yılı sonu itibariyle Etiyopya´da 140´a yakın Türk firmasının faaliyet göstermesi ve söz konusu firmalarda yaklaşık 30 bin yerel personel istihdam edilmesi ilişkilerimizin daha da kuvvetleneceğinin önemli göstergesidir. Tayvan ile ilişkilerimize bakıldığında ise, ülkeler arasındaki mesafenin fazla oluşunun ticaretimizin gelişmesi önünde bir engel teşkil ettiği görülmektedir. Türkiye´nin; ABD, Avrupa ve Orta Asya pazarlarına, Tayvan´ın ise ABD, Çin ve Güney Asya pazarlarına yöneldiğini görüyoruz? ifadelerini kullandı. Hasnalçacı, konuşmasını iki ülke heyetlerini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek bitirdi.
Etiyopya Büyükelçi Vekili ve Ticaret Bölümü Başkanı Goitom Kahsay Hagos ve Tayvan Ticaret Merkezi Müdürü Mark Liu´nun kısa konuşmalarının ardından, Etiyopya ve Tayvan´da yatırım olanakları ve ticari ilişkilerin geliştirilmesine yönelik projelerin tanıtımı gerçekleştirildi.
Toplantı, Başkan Yardımcısı Hasnalçacı tarafından konuk heyet temsilcilerine plaket ve hediye takdimi ile sona erdi.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları