KTO BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ,

KTO BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ,

?2017 YILINDA 1.6 MİLYAR DOLAR İHRACAT YETERSİZ?

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri´de ihracat çeşitliliğinin çok olduğunu söyleyerek, ?2017 yılında 1.6 milyar dolar ihracat yaptık ama bu rakam yetersiz? dedi.

KTO tarafından ?Eximbank Kredileri ve Kredi Garanti Fonu´ bilgilendirme toplantısı düzenlendi. KTO Konferans Salonu´nda düzenlenen toplantıya, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Eximbank Kayseri Şube Müdürü Ali Can, Kredi Garanti Fonu Kayseri Şube Müdürü Alpay Aykol ve üyeler katıldı.

Toplantıda konuşan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, kurdaki belirsizliklerin ihracatçıların finansman sorununu artırdığını söyledi. Hiçyılmaz, ?Küresel piyasalardaki gerileme ve kurdaki belirsizlikler özellikle ihracatçılarımızın finansman sorununu artırmakta ve finansmana erişim noktasında daha fazla gayret gösterilmesini gerekmektedir. Büyük bir çaba gösteren ve 2017 yılında 157 milyar doları aşan bir ihracat rakamına ulaşmamızı sağlayan ihracatçılarımız, finansmana erişim noktasında zaman zaman zorluklar çekmektedirler. Türk Eximbank kredileri ve Kredi Garanti Fonu aracılığıyla verilen desteklerin en etkin şekilde kullanılması, iş dünyamızın taşıdığı zorlukları bertaraf edilebilecektir. Reel sektörümüz için önemli olan bu 2 kuruluşun çalışmaları ve reel sektöre katkıları 2018 yılında tüccarımıza ve sanayicimize moral olacaktır? ifadelerini kullandı.

Kayseri´de 900´e yakın ihracatçı firma olduğunu hatırlatan Başkan Hiçyılmaz, Kayseri´nin 2017 yılında 1.6 milyar dolar ihracat yaptığını ama bu rakamın yetersiz olduğunu kaydetti. Hiçyılmaz, ?Kayseri, 900´e yakın ihracatçı firması ile 180´den fazla ülkeye ihracat yapabilmektedir. Şehrimiz ihracat çeşitliliğiyle de Türkiye´de önde gelen merkezlerden biri olma konumunda bulunmaktadır. Kayseri bu konumunu kullanarak 2017 yılında 1.6 milyar doları aşan bir ihracat kapasitesine kavuşmuştur. Zaman zaman bu rakamın Kayseri için normal olduğu, iyi olduğu ve az olduğu konuşulur ve görüşülür. Bizim ülke olarak konulan hedeflere varabilmemiz bakımından 2017 yılı içerisinde 1.6 milyar dolarlık ihracatın Kayseri için yetersiz olduğu kanaatimiz var. Bizim Kayseri olarak yapılan teşviklerden istifade etme yolunun mutlaka bulmalıyız ve bu toplantıları takip etmeliyiz? diye konuştu.

Hiçyılmaz´ın konuşmasının ardından Eximbank Kayseri Şube Müdürü Ali Can ve Kredi Garanti Fonu Kayseri Şube Müdürü Alpay Aykol katılımcılara teşvikler hakkında bilgiler verdi.


Haber Kaynak : İHA

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları