KTO BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ

KTO BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ

BİZLER İŞ DÜNYASININ TEMSİLCİLERİ OLARAK KOALİSYON HÜKÜMETİNİN BİRAN ÖNCE KURULMASINI BEKLİYORUZ

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Haziran ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 7 Haziran genel seçimlerinden sonra kurulacak hükümetin güçlü ekonomi yönetimini devam ettirip ettirmeyeceğinin merak edildiğini söyleyerek, "Bizler iş dünyasının temsilcileri olarak koalisyon hükümetinin biran önce kurulmasını bekliyoruz" dedi.
KTO Haziran ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Gündemdeki maddelerin görüşülmesi ile başlayan toplantı, meclis üyelerinin konuşması ile devam etti. Toplantıda konuşan KTO Başkanı Hiçyılmaz, "Üretim, ticaret ve benzeri tüm ekonomi faaliyetlerinin en temelinde istikrarın yattığı önemli bir gerçektir. Ülkemiz son 13 yılda gerek kendi içinde gerekse bölgesinde istikrar abidesi olmuştur. Tek başına bir partinin iktidar olması ile elde edilen istikrarlı yapı ile başta ekonomi olmak üzere her alanda önemli gelişmeler kaydedilmiş ve insanımızın refah seviyesi yükselmiştir. Bugünlerde 7 Haziran´da yapılan genel seçimlerin sonuçları üzerinde konuşulmaktadır.Toplumun neredeyse her kesimi siyasetteki duruma kenetlenmiş durumdadır. Son seçimler sonucunda alışık olmadığımız bir tabloyla,koalisyon ile karşı karşıya geldik. Bu sonucun ekonomiye etkileri tartışılmaktadır. İş dünyası beklenti içine girmiş durumdadır. Kurulacak hükümetin, güçlü ekonomi yönetimini devam ettirip ettiremeyeceği merak edilmektedir. Şu an için bir panik havası oluşmadığı görülmektedir. Türkiye sağlam bir ekonomik yapıya sahiptir. Uluslararası alanda ekonomik göstergelerimiz de birçok ülkeye göre iyi durumdadır. Başta biz iş dünyası temsilcileri koalisyon hükümetinin bir an önce kurulmasını beklemekteyiz. İstikrarlı gidişatın bozulmaması;tüccarımız, üreticimiz ve dolayısıyla milletimiz için büyük önem taşımaktadır. Meclis aritmetiğinde birçok koalisyon seçeneğinin oluşabileceği açıkça görülmektedir" dedi.
Hiçyılmaz, "Ancak, siyasetteki kırmızı çizgi tavrı kamuoyunda tepkilere neden olmaktadır. Siyasi partilerimiz milletin sandıkta verdiği mesaja göre hareket etmeli ve kısa sürede hükümet kurulmalıdır. Şehrimizin ticarette, üretimdeki yeri kadar siyasetteki yeri ve bu bağlamdaki beklentileri de önem taşımaktadır. Şehrimiz 24. Dönem Meclisinde; 1 Meclis Başkan Vekili, 2 grup başkanvekili ve hükümette ise 1 bakanla temsil edilmekteydi. Başta kurulacak olan koalisyon hükümeti ve TBMM´de, milletvekillerimizinKayseri´yi yine önemli makamlarda temsil etmelerini istiyoruz. Büyüyen ve kalkınan bir şehir olmak ve bunun sürdürülebilirliğini sağlamak için Kayseri´nin Ankara´daki sesinin daha gür çıkması da bizler için önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.
Çek yasasına da değinen Başkan Yılmaz, "Göreve geldiğimiz günden bu yana sık sık dile getirdiğimiz Çek Yasası´ndaki sıkıntılara bir nebze olsun çözüm getirecek olan kare kodlu çek uygulaması 15 Haziran itibari ile başladı. Özellikle ticaretin sağlam temellerde yapılabilmesi adına bu sistemi önemsiyoruz. Tüm üyelerimizin bu sisteme ilişkin olarak bilgi sahibi olması gerekmektedir. Çek ile yapılan alışverişleri daha güvenli hale getirerek ticareti kolaylaştırıp hızlandırmayı hedefleyen sistem, müşterilerin bankadan talebi doğrultusunda özel olarak hazırlanacak. Kare kodlu çek uygulaması ile keşidecinin geçmiş çek ödeme alışkanlığı tek tıkla görülebilecek. Bu sistem sayesinde çek güvenilir bir alış veriş aracı olarak daha fazla kullanılmaya başlayacaktır. Bu durum ticaretin artmasına da katkı sağlayacaktır. Üyelerimize, ticaretlerini güven içinde yapabilmeleri için bu sistemi kullanmaları öneriyorum" diye konuştu.
Hiçyılmaz, "İstanbul Sanayi Odası tarafından hazırlanan Türkiye´nin ilk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırması sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Listede 16 Kayseri firması yer aldı. Bu 16 firmadan 10´u Kayseri Ticaret Odası´nın üyesidir. Şehrimizin gelişmesi ve özellikle ihracat hedeflerine ulaşılabilmesi bakımından firmalarımızın elde ettikleri başarı bizler için büyük önem taşımaktadır. Türkiye´nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde yer alan Kayseri firması sayısında önümüzdeki dönemde daha fazla artış olmasını temenni ediyoruz. 16 firmamızı bu vesile ile yeniden kutluyorum ve başarılarının devamını diliyorum. Gelecek Kayseri´de ödül gecemizde sizlerle paylaştığım Görüntülü E-Eğitim programını www.kayserito.org.tr internet adresinde üyelerimizin hizmetine sunduk. Türkiye´nin önde gelen odalarından biri olan Odamız, üyelerinden gelen eğitim konusundaki taleplere duyarlı davranmaktadır. Bu kapsamda, 20 ayrı başlıkta eğitim videosu hazırladık. İnternet sitemiz üzerinde yayınlanan eğitim videoları sayesinde, bilgiyi internet aracılığı ile üyelerimizin iş yerlerine ve evlerine kadar getirmiş olduk. Görüntülü E-Eğitim programı kapsamında, Planlama, İnsan Kaynakları Yönetimi, Risk Yönetimi, İletişim, Satış Ve Pazarlama Sistemi, Rekabet ve Rakip Analizi, Yönetimde Ücretlendirme, Performans Yönetimi, Toplantı Yönetimi, satın alma Yönetimi, Depo ve Stok Yönetimi, Firma Yönetimi, Yönetimde Yapılan Hatalar, Pazar Analizi, Zaman Yönetimi,Başarılı Liderlik, İş Ahlakı, Süreç Yönetimi, Kriz Yönetimi, Kariyer Yönetimi başlıklarında 20 ayrı eğitim bulunmaktadır. Görüntülü eğitim programı kapsamında yer alan konuları takip eden tüm üyelerimiz Odamızda yapılacak sınavlara katılarak sertifika alabileceklerdir. Eğitim programımıza ilişkin detaylı bilgileri web sitemiz başta olmak üzere tüm kanalları kullanarak duyuracağız" diye konuştu.



"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"