KTO BAŞKANI HİÇYILMAZ:

KTO BAŞKANI HİÇYILMAZ:

?SEÇİM SONUÇLARI OYUNU BOZDU?

   Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz haber ekibimize iş dünyası adına 1 Kasım´da sandıktan çıkan sonuçları değerlendirdi. Hiçyılmaz, ?Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlar vardı. Ancak sandıktan çıkan sonuçlar bu oyunu bozdu. Bu sonuçların ardından böyle bir şeye bir daha kalkışmazlar herhalde ? ifadesini kullandı?
Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz 7 Haziran seçimlerinden hemen sonra haber ekibimze değerlendirmede bulunarak iş dünyasında sıkıntıların var olduğunu hatırlatıp, hemen hemen her platformda güçlü bir koalisyon kurulması gerektiğini söylemişti. Ancak bu durum gerçekleşmemiş ve erken seçim kararı alınmıştı. Bu kez Hiçyılmaz, tüccarların daha fazla sıkıntıya girmemeleri için güçlü bir iktidar olması, iş dünyasının beklentisidir şeklinde açıklamaları olmuştu. 1 Kasım seçimlerin halk sandıkta son sözünü söyledi ve Ak Parti´yi tek başına iktidar partisi yaptı. Bu durum daha ilk günlerde etkisini göstermiş, dolar fiyatları düşmüş ve faiz oranları küçülmeye gitmişti. Haber ekibimiz seçim sonuçlarını iş dünyası açısından değerlendirmek üzere, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz´ın kapısını çaldı. Hiçyılmaz, 1 Kasım seçimlerinden çıkan sonucun iş dünyasnı ziyadesiyle memnun ettiğini aktararak, Türkiye üzerinde oyun oynamak isteyen karanlık ellere, yapamayacaklarını vurgulayarak şunları kaydetti? ?Türkiye üzerinde oynanmak istenen oyunlar vardı. Bu oyunu oynamak isteyenlerin, bu seçimden sonra artık oynayamayacaklarını anlamasını bekliyorum. Önümüzdeki 4 yılın seçimsiz olarak geçirilecek olmasının, hükümet tarafından iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yapılacak olan bütün değişiklikler, bütün icraatların bu dönem içerisinde yapılması gerekli diye düşünüyorum.?
Hiçyılmaz sözlerinin devamında hükümetin seçim vaatleri hakkında da söylemek istediği şeyler olduğunu belirterek , 1300 lira asgari ücretin uygulanabilmesi için vergiden indirim istedi; ?İş dünyasını, hükümetin yapacağı icraatları bakımından ilgilendiren en önemli husus, asgari ücret olarak görüyorum. Asgari ücretin uygulanması, iş dünyasını ödenecek belgeler tarafından sıkıntıya sokacak gibi gözüküyor. Elbette 1.300 lira çalışanlar tarafından çok yüksek bir rakam değil. İnsanların daha müreffeh bir hayat için 1.300 liranın da yeterli olmadığını düşünüyorum. Fakat iş dünyası bu durumda rekabet etme noktasında sıkıntıya girecekse, bunun da görüşülmesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer hükümet yapacağı icraatla, iş dünyasının vereceği vergiler bakımından bir düşme yaşanacaksa, ancak o zaman rekabet etmekte zorlanılmaz diye düşünüyorum.?
Ticaret Odası Başkanı Hiçyılmaz, Genel Seçimlerden sonra önümüzdeki yıl yapılacak olan Ticaret Odası Seçimleri hakkında da sorularımızı yanıtladı. Hiçyılmaz, önümüzdeki seçimde yönetim kurulunda bazı kişilerin gidebileceği sinyalini verdi; ?Bundan önceki seçimde beraber olduğumuz arkadaşlardan en azından bir kısmıyla beraber olmayacağız gibi gözüküyor. İnşaallah önümüzdeki seçimde hayırlı bir netice olur, üyelerimizin takdiri hangi yönde olursa, netice ortaya çıkacak. Ama biz geçtiğimiz dönemden daha iyisini yeni dönemde bize tekrar fırsat verilirse, elimizden gelenin daha iyisini yapacağız.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı