KREDİ KARTI BORÇLULARI BU TUZAĞA DİKKAT !

KREDİ KARTI  BORÇLULARI  BU TUZAĞA DİKKAT !

Kredi kartı borçluları bu tuzağa dikkat. Sevgili izleyiciler; Banka borcunu ödeyemeyen vatandaş, bazı fırsatçıların ekmek kapısı oldu. İnternet veya cep telefonundan kısa mesaj aracılığıyla borçluya ulaşan ve ismini sır gibi saklayan bazı yasa dışı şirke

Bazı fırsatçılar kredi kartı borcundan mağdur olan vatandaşları avlamaya çalışıyor. Zor durumdaki vatandaşın durumundan istifade etmeye çalışan fırsatçılar komisyon karşılığında borç kapatıyorlar. Adreslerini saklayan sözde şirketler işlemleri kurye ile gerçekleştiriyor.

 

 Banka borcunu ödeyemeyen vatandaş, bazı fırsatçıların ekmek kapısı oldu. İnternet veya cep telefonundan kısa mesaj aracılığıyla borçluya ulaşan ve ismini sır gibi saklayan bazı yasa dışı şirketler, komisyon karşılığında borç kapatıyor. Finansal hizmet vermek için hiçbir yasal zemini olmayan bu şirketler, borca 36 aya kadar taksit yaptıkları gibi istenildiği takdirde kapıya özel kurye bile gönderiyor. Sayıları hızla artan bu şirketler, kredi kartı sahiplerinin borçlarını kapattıktan sonra üzerine kendi komisyonlarını da ekleyerek, aynı kredi kartına bir ürün satılmış gibi borcu yeniden 12-36 ay arası bir vadeyle taksitlendiriyor. Kredi kartının limitinin borca eklenen komisyon giderini de karşılaması durumunda, limitin üzerindeki farkı elden ödeme yoluyla tahsil edip, geri kalan borcu yine aynı kredi kartına taksitlendiriyor.

 

 Kartın limitinin yeterli gelmemesi durumunda da elden ödeme yöntemi devreye giriyor. Kredi kartı taksitlendirmesi yapan ve  Danışmanlık adı altında çalışan söz konusu  şirketlerden  biri konuyla ilgili olarak  haber merkezimizin  sorularını cevaplarken, internet sitesi üzerinden, 36 aya kadar kart taksitlendirme yapabildiklerini, müşterilerine gerekirse nakit avans da çektirebilecekleri vaadinde bulunurken, şirket, 10 bin liranın üstünde meblağlar için özel hizmet sunduklarını belirterek, özel telefon hatlarından kendilerine ulaşılabileceği bilgisini paylaşıyor. Yine bu şirketin internet sitesinde, ‘Eğer isterseniz çalışanlarımızdan birini adresinize gönderebiliriz’ ifadelerini kullanırken, aynı tarzda  çalışan bir diğer  Danışmanlık şirketi de  yine internet sitesi üzerinden borçlulara umut dağıttıklarını itiraf etmekte  beis görmüyor…

 

 Yine aynı  tarzda  çalışan  şirketlerden bir diğerinin  yetkilisi “ Bütün işlemlerinin yasal olduğunu iddia eden bu şirket de, nedense şirketin adresine internet sitesinde yer vermiyor. Bu şirketin Ankara yetkilisi de tam ismini vermekten kaçınırken, 10 bin liralık bir borcu nasıl taksitlendirdiklerini  anlatırken  şu ifadeleri  kullanıyor. “10 bin liralık borcunuzu üzerine bin 600 ekleyerek biz ödüyoruz. Daha sonra bunu bir satış yapmışız, bir elektronik mağazasından dizüstü bilgisayar almışsınız gibi, kartınızla anlaşmalı olduğumuz kurumdan taksitle yeniden çekim yapıyoruz. Aslında satılan mal ya da ürün yok.”

"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık