KOSGEB´İ BAKANA ŞİKAYET ETTİLER

KOSGEB´İ BAKANA ŞİKAYET ETTİLER

KOSGEB Kayseri Bölge Müdürlüğü´nün KOBİ Proje Destek Programı çerçevesinde...


KOSGEB Kayseri Bölge Müdürlüğü´nün KOBİ Proje Destek Programı çerçevesinde Kayseri´den yapılan 100 başvurudan 85´ini sudan gerekçelerle eleyerek ancak 15´ini Ankara´daki ilgili Kurul´a sunduğu öğrenildi. Altı ay önce 45 projenin (KOBİ´nin) ortalama 70 bin lira destek aldığı başvurularda, 150 bin liraya kadar işletmelere katkı sağlanıyor. KOSGEB´in son KOBİ Proje Destek Programı başvurusunda 85 firmayı elemesi Bakan Elitaş´a şikayet edildi. Bakan´ın da konu hakkında KTO ve MÜSİAD yöneticilerinden bilgi aldığı iddia ediliyor.
Kuruluş amacı daha çok da KOBİ dediğimiz küçük işletmelerin ?yatırım, üretim, yönetim ve planlama konularında bilgi ve beceri yönünden güçlenmesi ve gelişmesini sağlamak? olan KOSGEB, bu doğrultuda Kayseri´den verilen 100 proje´den 85´ini Ankara´ya göndermeden elemiş. KTO ve MÜSİAD başkanlarının da devrede olduğu sıkıntı hakkında Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş´da bilgilendirilmiş.
KOSGEB KOBİ Proje Destek Programı kapsamında başvuran işletmelere 150 bin liraya kadar varan destekler veriyor. Geçtiğimiz kasım ayında, bu doğrultuda Kayseri´den yapılan 100 başvurudan 85´i sudan gerekçelerle Ankara´daki Kurul toplantısına dahi gönderilmemiş? Oysa KOSGEB mevzuatına göre Kayseri Müdürlüğü´nün başvuruları aldıktan sonra varsa bir eksiklik veya hata ilgili kuruluşları uyarması gerekiyor. ?Evrakınız tamam? denilen kuruluşların dosyaları dahi Ankara´ya gönderilmeyerek Kayseri´nin neredeyse 4-5 milyon liralık bir kaybına yol açıldığı ileri sürülüyor.
Bakan Elitaş´a kadar uzanan şikayette, ?yaklaşık altı ay kadar önce Kayseri´den yapılan başvuruların önemli bir bölümü Ankara´daki ilgili Kurul´a gönderilmiş ve 45 kadar dosyanın (işletmenin) ekonomik destek almasının sağlandığı belirtilirken, ?Daha önce ?eksiğiniz yok´ şeklinde rapor hazırlanan başvurular için, sonra yeni raporlarla ?yetersizlik´ kararı verildiği iddia edildi. Şikayette ?KOSGEB uzman ve yöneticileri başvuruları aldıklarında bir eksiklik varsa bunu bildirmesi gerekir. Bildirmeyip de sonra eksik var diye rapor tutmak Kayseri´ye yapılan en büyük kötülüktür? deniliyor.
KOSGEB´den destek bekleyen işletmelerin sahip ve yöneticileri ?Bizim sunduğumuz dosyalarda eksiklik olabilir. Buradaki uzmanlar dosyaları aldıkları zaman, küçük eksiklik varsa bizi uyarıyor ve biz onları gideriyoruz. Bazı dosyalara eksiğiniz yok raporları verilmesine rağmen, daha sonra yapılan incelemelerde eksik bulunduğu belirtilerek yeni raporlar düzenlenmiş. Oysa yetkililer Değerlendirme Komisyonu´na gitmeden önce bu dosyalarla ilgili varsa rutin eksiklikler biz-leri uyarmalı. Buradaki uzman ve yetkililerin görevi Kayseri´den yapılan başvurulara engel çıkartmak değil, daha fazla başvurunun yapılmasını sağlamak ve bunları Ankara´ya ulaştırmaktır? şeklinde konuştu.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”