KORUYUCU AİLE` FİKRİ AKLIMIZA YATTI

KORUYUCU AİLE` FİKRİ AKLIMIZA  YATTI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yurt genelinde hayata geçirdiği ve kurum bünyesinde barınan çocukların aile ortamında sevgi ile büyümesini hedefleyen `Koruyucu Aile` projesi Tükk insanın aklına yattı... Projeye destek veren gönüllü sayısı her

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Şerafettin Akyüz, bakanlığın yurt genelinde hayata geçirdiği  `Koruyucu Aile` projesini    mikrofonlarımıza değerlendirdi. Akyüz ilk olarak Koruyucu Aile`nin tanımımnı yaparak başladı söze ve devam etti..  ”Koruyucu aile dediğimiz olay, ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın çocuklarından zaman zaman kendi aile ortamında hayatını devam ettiremeyen ihmal ve ,istismara açık hale gelen çocuklarımızdan mahkeme kararıyla koruma altına alınan çocuklarımız var. Bunlar bizim çocuk evlerimizde, yuvalarımızda yetiştirme yurtlarımızda devletin şefkatli kolları arasında hayatlarını idame ettiriyorlar. Evlatlarımız hayatlarını daha iyi ortamda devam ettirsinler diye sıcak, samimi, anne ve baba duygusunu tadabilmeleri için aile ortamında hayatlarını sürdürmeleri için bakanlığımızın uyguladığı hizmet modeline koruyucu aile hizmet modeli diyoruz.”

 

Koruyucu aile olabilmek için gerekli bir takım kriterler olduğunu dile getiren Akyüz ”Öncelikle gönüllük esası var. Koruyucu aile olmayı istemek gerekiyor. Sonrasında TC.  vatandaşı olmak, sicilinde yüz kızartıcı suçların işlenmediğine dair belgenin olması, zararlı alışkanlıklar dediğimiz maddelerin kullanılmadığına dair sağlık raporu olması, aileyi oluşturtan bireylerin tamamının ortak kararıyla buna karar verilmesi ve o ailenin kedi imkanlarıyla kendi ailesini geçindirebilecek kadar ekonomik güce sahip olması gerekiyor. Bu şartlar bir araya geldiğinde koruyucu aile olmak isteyen vatandaşlarımız il müdürlüğüne müracaat ediyor, bu müracaat doğrultusunda çocuklarımızı koruyucu ailelerle buluşturuyoruz.”şeklinde konuştu...

 

Koruyucu Aile uygulamasında illerin nüfus yoğunlukları göz önüne alınarak oranlanması sonucu çıkarılan listede ilimzin  birinci olduğunu,  dile getiren Akyüz sözlerine şöyle devam etti.”Koruyucu aile modelinin uygulanmasında Kayseri diğer illere göre önde illerdendir. 2011 yılında 97, 2012 yılında 92, 2013 yılı içerisinde 1236 çocuğumuz koruyucu aile yanında kalmaktaydı. Bugün itibarıyla 152 çocuğumuz koruyucu aile ortamında hayatını devam ettirmekte. Türkiye’deki illerimizi ilin nüfus yoğunluğuna oranladığımızda koruyucu aile yanında kalan çocuklarımız bakımından Kayseri birinci sırada. Nüfus yoğunluğuna bakmadan bu listeye baktığımızda ise İzmir, İstanbul ve Ankara’nın ardından Kayseri dördüncü sırada bulunmaktadır. Kayserili vatandaşlarımızın bu konudaki hassasiyetleri bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor.”

 

Sözlerinin sonunda koruyucu ailelerin talep etmesi halinde devletimiz tarafından da ekonomik ve sosyal anlamda desteklendiğini dile getiren Akyüz;”Koruyucu ailelerin talep etmesi halinde devletimizin bu çocukların daha sağlıklı bir ortamda yetişmesi için sağlamış olduğu sosyal ekonomik destekler de var. En alt sınır 400 liradan başlayıp, üniversiteye geldiğinde bu rakam daha da artıyor.Çocuklarımız aile yanında baba, anne, aile ortamının sıcaklığını, samimiyetini bir yurttan alamazlar. Bu açıdan konu çok önemlidir. Çocuklarımızın ilerleyen dönemlerdeki, okul başarısı, özgüveni, sosyalleşmesi, kendini ifade edebilmesi bakımından da koruyucu aile uygulaması önem arz etmektedir.” İfadelerini kullandı.



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor