KORONA VİRÜSÜ EVCİL HAYVANLARA BULAŞMAZ

KORONA VİRÜSÜ EVCİL HAYVANLARA BULAŞMAZ

Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ergül: “Bizden hayvanlara, hayvanlardan bize virüs bulaşır mı diye kimse endişe etmesin böyle bir şey söz konusu değil”

Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Akgün Ergül haber ekibimize yaptığı değerlendirmede hayvanlardan insanlara geçtiği düşünülen ve insanların şu an en büyük sorunu olan ‘Korona Virüs’ün evcil hayvanlara da bulaşıp – bulaşmayacağı yönündeki merakları gidererek “Bizden hayvanlara, hayvanlardan bize virüs bulaşır mı diye kimse endişe etmesin böyle bir şey söz konusu değil” ifadesini kullandı.

Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Akgün Ergül haber ekibimize yaptığı değerlendirmede hayvanlardan insanlara geçtiği düşünülen ve insanların şu an en büyük sorunu olan ‘Korona Virüs’ün evcil hayvanlara da bulaşıp – bulaşmayacağı yönündeki merakları giderip böyle bir durumun söz konusu olmadığını vurgulayarak şunları kaydetti. “Son aylarda ülkemizi ve dünyaya tehdit eden bir virüsle karşı karşıyayız. Öncelikle virüsün tanımını yapmak gerekir. Virüs rna ve dna yapısına sahip mikroskobik organizmalar olup sadece canlı hücreler üzerinde yaşamaktadır. Yani virüsün yaşayabilmesi için canlı bir organizmanın olması gerekmektedir. Koronavirüsterna kaynaklı bir virüstür. O yüzden vatandaşlarımızın Sağlık Bakanlığımızın ve devletimizin almış olduğu kurallara uymaları çok önemlidir. Virüslerin insandan insana bulaşmaması için çeşitli tedbirler alınıyor halkımızın da bunlara uyması beklenmektedir. Vatandaşların bu kurallara uyması durumunda virüsün yayılımı engellenecek ve bulaşmasını önlemiş olurlar. Tabi bu virüsle ilgili birçok bilgi kirliliği olduğunu da düşünüyorum. Vatandaşlarımız belki hayvanlardan insanlara mı bulaşıyor veya insanlardan evcil hayvanlara bulaşabiliyor mu diye düşünüyorlar. Normalde yaban hayatıyla ilgili olan hayvanlarda bir bulaşma söz konusu olduğu konuşuluyor. Ama hayvanlardan insanlara geçmiş bir virüsün olduğu şu ana kadar bilinmemektedir. Tabi bu rna kaynaklı virüsler çok çabuk şekil değiştirebiliyorlar. Yoksa normalde bizim kendi veteriner sahamızda biz gebe hayvanlara rota virüs, korona virüse karşı doğan buzağları korumak amacıyla bunun aşısını uyguluyoruz. Tabi virüs şekil değiştirip insanlarda da enfeksiyon yapabilmektedir. Ama şöyle bir tereddüt varsa hayvanlardan bize bu virüs bulaşır mı diye, bunun kesinlikle söz konusu olmadığını söyleyebilirim.“



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı