KONAÇ 2. KEZ OTURDUĞU KOLTUĞUNDAN SESLENDİ

KONAÇ 2. KEZ OTURDUĞU KOLTUĞUNDAN SESLENDİ

Kayseri Baro Başkanlığına 21 oy farkla yeniden seçilen Av. Fevzi Konaç, ikinci kez oturduğu koltuğundan haber ekibimize geride kalan seçimleri değerlendirdi... Konaç Türkiye’nin içinden geçtiği kaos ve çatışmalardan Baroların yara alıp etkilend

 Seçim sonrası ilk gününde haber ekibimize değerlendirmelerde bulunan Konaç, Kayseri Barosu adına bu kadar nezaket dolu bir zemin içerisinde yaşadığımız seçim sürecinden tüm arkadaşlara teşekkür ettiğini ifade ederek, “ Genel Kurulda eleştirilerin dozunu kaçtığını düşünsek de netice itibariyle dün seçim sandıkları kapanıp resmi sonuçlar belli olduktan sonra bizler meslektaşlar olarak koridorlarda aynı kaderi paylaşan insanlarız. Dolayısıyla bu koridorlarda birbirlerimizin yüzlerine bakacağız.  Seçim süreci kapandıktan sonra yeniden meslektaşlarımız olarak birbirlerimizin yüzüne bakacağımız mesleki dayanışma gerektiren meslek sürecimiz yeniden başlamış oldu” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’nin içinden geçtiği kaos ve çatışmalardan  Baroların yara alıp etkilendiğine dikkat çeken Konaç, “ yeni iki yıllık dönemde inşallah Baromuz ‘kardeşliği’ yeniden tahsis ederek mesleğine katkı sağlayacak ve Avukatlık mesleğinin onuruna katkı sağlayacak bir takım çalışmalar yapacağız. Kurullardaki tüm arkadaşlarımız da bu işe katkı sağlar anlamında onlardan da bir beklenti içerisindeyim. Bu mana da rakip olarak belki de karşı karşıya geldiğimiz Av. Ali Köse’ye de ve tüm ekibindeki arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Onlar da Seçimin seviyeli bir şekilde geçmesinde katkı sağladılar. Umarım Barolar ‘hukuk’ devleti olmak adına Türkiye’nin içinden geçtiği süreçteki sıkıntıları açmak anlamında kendi üzerine düşen görevi yerine getirirler. İdeolojik ve siyasi bir takım çalkalantılardan etkilenmeden hem mesleklerini hem de ‘adalet’ hizmetine katkı sağlayacak en önemli meslek örgütü olduğu için kendi  misyonlarını  doğru tahlil ederek görevlerini yerlerine getirirler diye temelli ediyorum” dedi.

Seçimin başa başa gitmesindeki nedenine de değinen Konaç, “ başarılı bir hizmet döneminin yaptığımız çalışmalarının iki yıllık verdiğimiz emeğin seçimlerde değerlendirildiği düşünmüyorum. Türkiye’de bir kaplaşma var. Siyasi ve ideolojik bu kaplaşma tüm meslek örgütlerini sendikaları ülkenin tamamını nerdeyse ‘hastalık’ gibi sağdı. Artık başarınızdan duruşunuzdan temsil kavramınızdan daha çok ideolojik yelpazenin neresindesiniz anlamında size bir ‘değer’ veriliyor. Ve sandık başına gidilirken  Tabirini hoş görün ama ‘ağzınızla kuş tutsanız’ eğer ideolojik olarak sizin karşınızda kendisini hissediyorsa meslektaşınız size oy vermiyor” dedi.

 

Sözlerinin sonunda Konaç, “Kayserimize tüm avukatlarımıza ‘hayırlı’ uğurlu olsun. Zorlu bir iki yıl bekliyor. İnşallah güzel bir hizmetlerle meslektaşlarımızın verdiği bu yetkiyi doğru kullanarak ‘hayır’ dualarını alırız diye temenni ediyorum” şeklinde konuştu.



"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı