KOMUTA KADEMESİNDEN

KOMUTA KADEMESİNDEN

KAYSERİLİLER MEMNUN

Kayserililer YAŞ kararıyla oluşan komuta kademesinden memnun.Kayseri. tarihinde ilk kez bir genel kurmay başkanı çıkarttı?2019 yılına kadar TSK´nın 29. Genelkurmay Başkanı olarak hizmet verecek olan Hulusi Akar´ın yanı sıra Havva Kuvvetleri Komutanlığı´na da  Kayserili (Pınarbaşılı) Abidin Ünal Paşa getirildi? Jandarma Genel Komutanı  Galip Mendi de,Kayseri´de daha önce uzun süre Komando Tugay Komutanlığı yapmıştı.

   Yüksek Askeri Şura  kararı ile atanan komutanlar önümüzdeki haftadan itibaren görevlerine başlayacaklar. Daha önce 30 Ağustos´la birlikte  uygulanan YAŞ kararları bu kez Genelkurmay başkanı için 13 Ağustos´la birlikte hayata geçecek. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, görevini önümüzdeki hafta sonunda Kayserili olan Orgeneral Hulusi Akar´a devredecek.

       Daha önce cumhurbaşkanı, başbakan başta çok sayıda üst düzey devlet  adamı çıkartan kayseri ilk kez bir genelkurmay başkanı çıkarttı?Bir süredir Kara Kuvvetleri Komutanlığı yapan Orgeneral Hulusi Akar, son YAŞ kararı ile Türk silahlı Kuvvetleri´nin 29. Genelkurmay Başkanı olarak atanmıştı. 13 Ağustos da görevine resmen başlayacak olan Akar´ın bu göreve atanması hemşerileri tarafından takdirle karşılandı?

    Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesinde  doğrudan Kayserili olan veya Kayseari´de görev yaparak iyi ilişkiler kuran isimlerin yer alması halkı memnun etti?Daha önce Füze Savunma  Komutanlığı yapan  Kayserili hemşehrimiz Orgeneral Abidin Ünal , Orgeneral Akın Öztürk´den boşalan Havva Kuvvetleri Komutanlığı´na getirildi?Abidin Ünal,daha önce Kayseri´de de görev yapmıştı?

   Havva Kuvvetleri Komutanlığı´dan ayrılmasına rağmen, YAŞ üyesi olarak görev yapacak olan Orgeneral Akın Öztürk´de  Kayseri´de uzun süre Hava İkmal bakım merkezi ve Garnizonr komutanı olarak görev yapmıştı.  Öztürk Paşa Büyükşehir başta belediyelerin ekseriye ile ilgili projelerine de her manada yaptığı yardımla takdir toplamıştı?

    Jandarma Genel Komutanlığı´nda da Kayseri´nin yakından tanıdığı değerli bir komutan var? Eğe Ordu Komutanlığı´ndan Jandarma Genel Komutanlığı´na atanan Orgeneral Galip Mendi, TSK´nın gözbebeği birliklerden biri olan  Komando Tugayı´nda uzun süre komutanlık yaptı?

   Kayserililer, TSK´nın yeni komuta kademesinin terörle mücadele başta, TSK´nın modernizasyonu da dahil olmak üzere başarılı projelere imza atacağına inanıyor?



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı