"KÖMÜR BİZDEN ÜRETİM YATIRIMCIDAN"

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 600 megavatlık bir santralın ihalesine çıkacaklarını belirterek, "Yatırımcıya elektrik üretimi için kömür vereceğiz. Tek şartımız üretilen kömürden bize pay vermeleri" dedi.

Kayseri Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odası tarafından düzenlenen toplantı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yerli kaynakların üretimdeki payının artırılmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi. Bakan Yıldız, "Bu konuda Sayın Başbakanımızın talimatları olmuştu. Yerli kömürün üretim merkezlerinde kullanılmasına yönelik işlemleri başlatıyoruz" diye konuştu.
"Adana Tufanbeyli'de şu anda 320 milyon ton civarında bir yerli kömürün değerlendirilmesi, minimum 600 megavatlık bir santralın inşallah ihalesine çıkıyoruz" diyen Bakan Yıldız, "Buradaki tek şart yatırım yapacak olanlar gelecek ve müracaat edecek. Onların arasında şu anda verdiğimiz kömürün varlık satışını yapmayacağız. Onlara sadece kullanma hakkı veriyoruz. Üretim yapmış olmaları halinde bize, üretecekleri elektrikten bir pay verecekler. Ama üretim yapmayacaklarsa o sahanın ruhsatını iptal edeceğiz.
Ciddi yatırımcının bu manada önünü açacağız. Bize önceden kömürle alakalı bir avans ödemeleri gerekmiyor. Bunun için önceden sermaye transferi gerekmiyor. Yalnızca müracaat edecekler, ürettikleri elektrikten payı ödeyecekler" şeklinde konuştu.



“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor