KOCASİNANLI GENÇLER GELECEĞE DAHA DONANIMLI HAZIRLANIYOR

KOCASİNANLI GENÇLER GELECEĞE DAHA DONANIMLI HAZIRLANIYOR

Kocasinan Akademi General Emir Havacılık ve Uzay Bilimleri Teknoloji Merkezi’ne ilçe öğrencilerin ilgisi yoğun gerçekleşirken; merkezde model uçak ve insansız hava araçlarının nasıl yapılacağı, gezegenler ile güneş sistemi hakkında bilgiler veriliyor.

Kocasinan Akademi General Emir Havacılık ve Uzay Bilimleri Teknoloji Merkezi’ne ilçe öğrencilerin yoğun şeklide ilgi görüyor.

Eğitim yatırımları ile çocukları ve gençleri, geleceğin Türkiye’sine hazırladıklarına dikkat çeken Kocasinan Belediye Başkanı Ahnet Çolakbayrakdar, “Gençlerin daha iyi ve daha güçlü bir alt yapıyla yetişmeleri için hizmete sunduğumuz Kocasinan Akademi ile fikir üreten, ufku geniş nesillerin yetişmesine katkı sağlıyoruz. Büyüyen ve gelişen Türkiye’nin gelecekte neler yapabileceğinin örneklerini, vermiş olduğumuz eğitimlerle gençlerimiz, elde ettikleri başarılarla bizlere gösteriyorlar. Geleceğin teknolojisi olan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da desteklemiş olduğu yerli ve milli teknolojik ürünlerin üretilmesine katkı sunuyoruz. Bugün, gençlerimizin yazılımını kendilerinin yaptığı ve ürettiği robotlar, yarın ülkemizin yerli ve milli üretiminde yer bulacak. Hedefimiz; yerli ve milli sanayinin temelini oluşturabilecek mühendis ve bilim adamları yetiştirmektir. Bilim ve teknoloji atölyelerini daha kapsamlı hale getirerek çocuklarımızı, dünya ile rekabet edebilecek düzeyde yetiştireceğiz. Yavrularımızın geleceği, huzurlu ve mutlu olmaları için çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz.” ifadelerini kullandı.

General Emir Havacılık ve Uzay Bilimleri Teknoloji Merkezi’ni ziyaret eden öğrencilere, yerli İHA ve drone üretimi, model uçak eğitimi ve üretimi, RC model, simülasyon uçuş, havacılık teorik dersleri, gökyüzü gözlemi, astronomi ve uzay bilimleri teorik dersleri, güneş gözlemi ve 3D yazıcılar hakkında bilgiler aktarıldı. Ayrıca tarihe adını yazdıran Müslüman ve Türk bilim insanları hakkında da bilgi edinen gençler, Astronomi ve Uzay Bilimleri Atölyesi’nde musiki sanatını icra ettiler. Teknoloji aletlerin nasıl çalıştığı konusunda bilgi edindiklerini belirten öğrenciler, böyle bir hizmetten dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a şükranlarını sundular.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı