Kocasinan’ın Eğitim faaliyetlerine övgü

Kocasinan’ın Eğitim faaliyetlerine övgü

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ı Erkilet Generalemir Havacılık ve Uzay Bilimleri Merkezi’nde misafir edip, verilen eğitimler hakkında bilgilendirdi. 

 ‘Engelsiz Doğa, Engelsiz Bilim’ projesi kapsamında TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ı ve gençleri, Erkilet Generalemir Havacılık ve Uzay Bilimleri Merkezi’nde ağırlayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakda, tesiste verilen eğitimler hakkında detaylı bilgiler aktardı. 

Havacılık ve Uzay Bilimleri, Model Uçak ve İnsansız Hava Araçları Atölyesi ile 3D Sanal Gerçeklik sınıflarında sunulan hizmetleri, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’a anlatan Başkan Çolakbayrakdar, gençlerin daha iyi ve daha güçlü bir alt yapıyla yetişmeleri için yoğun gayret gösterdiklerini ifade etti. 

Bilim ve teknoloji alanında yapılan çalışmalarla fark oluşturduklarını belirten Başkan Çolakbayrakdar; “Merkezimizle çocuklarımıza model uçak ve insansız hava araçlarının nasıl yapılacağı ve simülasyon eğitimiyle de nasıl uçuracaklarını öğretiyoruz. Özellikle Kocasinan sınırları içerisinde bulunan ortaokul öğrencilerini, okul müfredatına uygun olarak buraya getiriyor ve eğitimler veriyoruz. Her gün farklı bir okuldan gelen öğrenciler burada eğitim görüyorlar. Kayseri’de özel okullarda olmayan imkanları, burada Kocasinanlı çocuklara sunuyoruz. Tesisimize gelen çocuklarımız, aldıkları eğitimlerle yerli ve milli olarak teknolojik ürünler tasarlayıp üretiyor. Bu vesileyle TÜBİTAK 4008 - Özel Gereksinimli Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı kapsamında "Engelsiz Doğa, Engelsiz Bilim" projesiyle Türkiye’deki 42 proje arasına giren Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Esra Taş'ı tebrik ediyor, desteklerinden dolayı Milli Eğitim Müdürlüğümüze ve TÜBİTAK Başkanımıza teşekkürlerimi iletiyorum” değerlendirmesinde  bulundu.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ise yapılan hizmetleri başarılı bulduğunu belirterek, TEKNOFEST’e Performans Ödülü alan Kocasinan’ın takımını tebrik etti.

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”