Kocasinan´ın Çocuk Şairleri

Kocasinan´ın Çocuk Şairleri

Başkan Çolakbayrakdar´ın Makamında ...

Kocasinan Çocuk Dergisi´nin ?Sizden Gelenler´ köşesinde şiirleri yayınlanan Kocasinan´ın genç şairleri Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar´ı makamında ziyaret etti. ?Çocuk odaklı´ farklı etkinlikleriyle hem çocukların hem de ailelerin büyük beğenisi kazanan Başkan Çolakbayrakdar, ziyarette yaptığı konuşmada, ?Sevgili çocuklar, sizlerle birlikte daha güçlü ve daha büyük Türkiye´nin temelleri atılacak.? dedi. Küçük şairlerden Ali Baran Karaca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için kaleme aldığı şiiri, Başkan Çolakbayrakdar´a okudu.
Kocasinan çocuk dergisinde kendilerine yer ayrılan ve aynı zamanda Kocasinan Akademi Tiyatro Kulübü oyuncusu olan Ali Baran Karaca ve kardeşi Ecrin Naz Karaca Başkan Çolakbayrakdar´ın çocuklara tanıdığı imkanlar ve yapılan hizmetler nedeniyle bir teşekkür ziyaretinde bulundu. Kocasinan´ın çocuk şairleri, ziyaretlerini kendi yazdıkları şiirleri Başkan Çolakbayrakdar için okuyarak taçlandırdı. Önce 13 yaşındaki Ali Baran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yazdığı ?Neler Verdin´ isimli şiiri okudu. Ardından 9 yaşında olan Ecrin Naz Karaca Rüya isimli şiirini seslendirdi.
Öğrencilerin şiirlerini çok beğendiğini ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, ?Ülkemizde vatanına, milletine, toprağına ve bayrağına sahip çıkmak için küçük veya büyük diye bir yaş kavram yok. Küçük yaştan itibaren hepimiz ailelerimizden öğretmenlerimizden vatan ve bayrak sevgisiyle eğitim alarak yetişiriz. İleriki yaşlara geldiğimiz zaman bunun önemini ve hassasiyetini daha fazla kavrarız. Şiirlerinizle küçük yaşta dahi hem Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan için hem de bu milletin değerlerine sahip olma noktasında çok güzel bir örnek sergilediniz. Duygu yüklü bir şiir okudunuz. Yakın tarihimizde bu toprakları kastedenlere karşı verilen cevabı Ali Baran da şiirinde dizelere dökmüş, tebrik ediyorum. Türk milleti; bayrağına ve vatanına olan bağlılığını sergilerken vatan üzerinde hiç kimsenin provakasyon yapamayacağını bir kez daha gösterdi. Sizler de vatan evlatlarımızın neler yapabilecekleri noktasında iyi birer örneksiniz. Sizler, Güçlü ve Büyük Türkiye´yi daha ileri seviyelere taşıyacaksınız. Yaşantınızda iyiliklerle ve güzelliklerle dolu bir hayat diliyorum? ifadelerini kullandı.
Renkli görüntülerin oluştuğu ziyaret, Kocasinan´ın genç yazarlarının Başkan Çolakbayrakdar ile hatıra fotoğrafı çektirmesiyle son buldu.
Öte yandan Kocasinan´ın genç yeteneklerinin Kocasinan Çocuk dergisinde şiir, deneme veya makaleleri ile çizdikleri resimleri paylaşmak için belediye Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü´ne başvurmalarının yeterli olacağı öğrenildi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi