KOCASİNAN´DAN İFTAR VAKTİ

KOCASİNAN´DAN İFTAR VAKTİ

YOLDA KALAN VATANDAŞA ?ASKIDA İFTARLIK´ UYGULAMASI

Ramazan ayında birbirinden güzel etkinlikleri ve Başkan Ahmet Çolakbayrakdar´ın yoğun temposuyla dikkat çeken Kocasinan Belediyesi, ?Askıda iftarlık´ uygulamasını başlattı. Uygulama sayesinde iftar ezanına yetişemeyen vatandaşlar, sokakta iftarlarını açabiliyorlar.
?Sofralarımız ayrı olsa da gönüllerimiz birlikte´ sloganıyla yola çıktıklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, iftarını sokakta açmak zorunda kalan vatandaşların huzurlu ve mutlu bir şekilde iftarlarını yapabilmeleri amacıyla ?askıda iftar´ projesini hayata geçirdiklerini belirtti.
Ramazanda da gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Başkan Çolakbayrakdar, Kayseri´nin önemli caddelerinde vatandaşlara askıda iftarlık uygulamasıyla kandil simidi, su ve hurma dağıttıklarını vurgulayarak, ?İftar vakti gideceği yere yetişemeyen vatandaşlara şehrin farklı noktalarında ve seyir halindeki araç sürücülerine kırmızı ışıklarda ikramda bulunarak iftarlarını açmalarını sağlıyoruz. Oruçlarını açmalarına vesile olduğumuz her vatandaşımızın huzuru ve mutluluğu bizim de mutluluğumuzdur. Bizler buralarda emanetçiyiz. Bu hizmetimiz karşısında vatandaşımız dua ediyor. Vatandaşlarımızın dualarını almak bizim için en büyük armağan.? dedi.
Ramazan ayının maneviyatı açısından ?askıda iftarlık´ uygulamasının çok önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, ?Uygulamanın Ramazana has olması güzel ve hayırlı bir iştir. Bu çalışmayı Peygamber Efendimizin; ?Kim bir oruçluya iftar ettirirse, kendisine onun sevabı kadar sevap yazılır. Üstelik bu sebeple oruçlunun sevabından hiçbir eksilme olmaz´ hadisinden yola çıkarak başlattık. Ayrıca bu uygulamamızla halkla iç içe olduğumuzu bu şekilde ifade ediyoruz.? değerlendirmesinde bulundu.
Vatandaşlar çok memnun kaldıklarını ifade ettikleri ?Askıda İftarlık´ uygulamasından dolayı Başkan Çolakbayrakdar´a teşekkürlerini iletti.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti