KOCASİNAN´DA GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

KOCASİNAN´DA GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

Farklı ve yeni projeleriyle toplumun beğenisini kazanan Kocasinan Belediyesi...


Farklı ve yeni projeleriyle toplumun beğenisini kazanan Kocasinan Belediyesi toplum olarak sokağa attığımız değerli atıkları yeniden kazanmak için başlattığı projeyle gelecek nesilleri şimdiden eğitmeye başladı bile.
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, değerli atıkları ekonomiye yeniden kazandırabilmek amacıyla gelecek nesilleri şimdiden eğitmeye başladıklarını söyledi.
Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan Belediyesi olarak çocuklara çevre bilincini aşılamak için geleceğin sahibi miniklere Elagöz´de kurdukları Kay-Çev Tesisleri´nde geri dönüşüm semineri verdiklerini belirterek, " Çevre bilincini çocuklara küçük yaşta vermeyi amaçlıyoruz. Geri dönüştürülebilir cam, plastik, metal ve kağıt gibi değerli atıkların ekonomiye nasıl geri kazandırıldığını gelecek nesillere anlatmak, onlara sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Gelecek nesillere daha temiz bir çevre, daha iyi imkan ve mekanlar sağlamak belediyeler olarak bizim en önemli görevlerimizden biridir. Doğal kaynakların sınırsız olmadığı, israf edildiği takdirde bir gün tükeneceği göz önünde bulundurulduğunda geri dönüşümün öneminin çok daha net biçimde anlaşılacağını anlatıyoruz. İşte bu gerçeği çocuklarımıza, çocuklarımız vasıtasıyla evlerindeki anne ve babalarına öğreterek hem bugünü hem de yarını kazanmak istiyoruz? dedi.
Kocasinan Belediyesi olarak dönüştürülebilir atıkların geri kazanımı, doğal kaynakların korunması ve gelecek nesillere kazandırılması için yoğun çalışmalar sergilediklerini vurgulayan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, ? Geçtiğimiz günlerde ilçemiz sınırları içerisindeki okullarda çocuklarımıza ?Gelecek İçin Dönüşüm´ projemizle ilgili geri dönüşüm semineri vermeye başladık. Projenin ikinci aşamasında da miniklere Kay-Çev Geri Dönüşüm Tesislerimizde atıkların çeşitlerine göre nasıl tasnif edildiği, hangi işlemlerden geçirilerek tekrar kullanıma kazandırıldığını uygulamalı olarak gösteriyoruz. Gelecek nesillere daha iyi imkanlar bırakmak için geleceğin sahibi çocuklarımızı bilinçlendirme çalışmalarımız devam edecek ? şeklinde konuştu.



Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”

Her eve ders çalışma masası geliyor

İbrahim Kendiroğlu İlkokulu açıldı