KOCASİNAN, CORONAVİRÜS İLE MÜCADELEDE BAŞARILI ÇALIŞMALARI İLE GÖZ DOLDURDU

KOCASİNAN, CORONAVİRÜS İLE MÜCADELEDE BAŞARILI ÇALIŞMALARI İLE GÖZ DOLDURDU

Çolakbayrakdar,  “Hemşehrilerimizin, daha sağlıklı bir ortamda hayatlarını sürdürebilmeleri için olağanüstü bir gayretle çalışıyoruz”

Kocasinan Belediyesi’nin Coronavirüs (Covid-19) salgını ile mücadelede dezenfekte çalışmaları, hijyen temizliği ve sosyal belediyecilik alanında bilgi ve tecrübesiyle yaptığı başarılı çalışmalarıyla göz doldurdu. Bu süreçte örnek teşkil eden başarılı çalışmalara imza attıklarını belirten Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar,  “Hemşehrilerimizin, daha sağlıklı bir ortamda hayatlarını sürdürebilmeleri için olağanüstü bir gayretle çalışıyoruz” dedi.

Kocasinan Belediyesi olarak Coronavirüs ile ilgili mücadele kapsamında olayın vuku bulduğu ilk andan itibaren tüm imkanları seferber ettiklerini ve her türlü tedbirleri en üst seviyede aldıklarının altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, “Coronavirüs salgını ile ilgili olarak Bakanlıklarımız tarafından gönderilen genelgelerde yapılması gerekenleri harfiyen yerine getirdik ve sahada her alanda vatandaşlarımızın huzuru ve sağlığı için yapılması gerekenleri yaptık. Bu doğrultuda en önemli konumuz temizliktir. 2014 yılında Kayseri’de ilk olarak kurulan ‘Cami Temizleme Ekibi’, 2016 yılı birinci döneminde hayata geçirilen ‘Okul Temizlik Hijyen Ekibi’ ve 2018 yılında Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan, öğrencilerin öğrenim dönemi boyunca okula gidiş gelişlerinde kullandıkları toplam 820 okul servisinin dezenfekte çalışmalarını düzenli aralıklarla yürütüyoruz. Yıllardır yaptığımız dezenfekte ve hijyen çalışmalarının bu süreçte önemi bir kez daha gün yüzüne çıkmış oldu. Temizlik konusunda edindiğimiz tecrübe sayesinde manevra kabiliyeti çok yüksek bir belediyeyiz ve yapılması gereken ne varsa fazlasıyla yerine getiriyoruz. ”ifadelerini kullandı.

Uygulamaya konulan sokağa çıkma kısıtlaması sonrası 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçlarını anında karşıladıklarını vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar; “Büyüklerimize ve kardeşlerimize imkanlarımızı seferber ederek, onların yanında olduğumuzu gösterdik. Bu süreçte yaptığımız sosyal yardım hizmetlerimizi artırdık. İhtiyaç sahibi ailelere daha fazla ‘Sizin yanınızdayız’ diyerek onların yanında olduğumuzu bir kez daha hissettirdik. Ayrıca mecburi olarak dışarı çıkan vatandaşlarımıza maske dağıtarak ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Özellikle bu süreçte beslenme olanakları azalan küçük dostlarımıza yönelik yemleme çalışmalarımızı artırdık. Elimizden gelen bütün imkanlarımızı bugünün özelinde ihtiyaç duyulan her alanda seferber ettik. Evimizde kalarak sağlıklı günlere ulaşmak dileğiyle herkese hayırlı günler diliyorum.” şeklinde konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"