KOCASİNAN BELEDİYESİ’NDEN CIRGALAN’A İKİ BÜYÜK YATIRIM

KOCASİNAN BELEDİYESİ’NDEN CIRGALAN’A İKİ BÜYÜK YATIRIM

Kocasinan Belediyesi ve Hayırsever Hacı Veli Demir’in katkılarıyla yapılacak olan Cırgalan Mahallesi’nde Şerife-Hacı Veli Demir Aile Sağlığı Merkezi’nin temel atma ve Mehmet Zahid Kotku Camii’nin açılışı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin katıldığı tören ile gerçekleştirildi.

Kocasinan Belediyesi Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın ev sahipliğinde, Cırgalan Mahallesi’nde düzenlenen programlara; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Hülya Atçı Nergis ve İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, belediye meclis üyeleri,  bölge sakinleri ve davetliler katıldı.

Programda konuşan Başkan Çolakbayrakdar, Kocasinan’a göreve geldiğinden bu yana 8 aile sağlık merkezi kazandırdıklarını hatırlatarak şunları kaydetti.  “Aile Sağlık Merkezi’nin Kocasinan’ımıza ve şehrimize hayırlı olmasını diliyorum. Kocasinan’ımız ve Kayseri’miz büyüyor. Her bir noktada vatandaşımıza hizmet edecek mekanlar ihtiyaç duyuluyor. Mahallemizde mevcut bir Aile Sağlık Merkezimiz var ama fiziki şartları hizmet verecek durumunu kaybetmiş ve iyileştirilmesi gereken bir duruma gelmiş. Bu noktada vatandaşlarımıza daha güzel hizmet vermek ve hayatlarını kolaylaştırmak için gayret ediyoruz. Burada ihtiyaç duyulan ASM için Hayırsever Hacı Veli Demir abimiz üstlendi. En kısa süre içerisinde sağlık tesisini tamamlayacağız. Göreve geldiğimden bu yana bugün temelini attığımız sağlık tesisiyle birlikte toplam 8 aile sağlık merkezi oldu. Önümüzdeki hafta da ise Yenidoğan Mahallesi’nde bir sağlık merkezinin protokolü imzalanacak. 2021 yılında planladığımız toplam 12 tane sağlık tesisimiz var. Temelini attığımız ve hizmete sunacağımız tesis, sağlıkla hayırla inşallah iyi günlerde kullanılsın”

Kayseri’nin hayırseverlerle özdeşleştiğine dikkat çeken Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı  Özhaseki ise hayırseverlere şükranlarını sunarak şöyle konuştu “Rabbim Hayırseverlerimizin keselerine binlerce bereket versin. Yüzlerce yıldır devam eden bu hayırsever geleneğimizi, Allah evlatlarımıza da yapmayı nasip etsin. Ticaret geleninden kazandığımız helal parayı harcıyoruz helal yerlere. Elhamdülillah kazandığımız yerler helal olduğu için gittiği yerlerde helal oluyor. Bu noktada hayırseverlerimizi tebrik ediyorum.”

Konuşmaların ardından dualar edilerek, Aile Sağlık Merkezi’nin temeli atıldı.

Cuma namazının ardından ise Kocasinan Belediyesi ve hayırseverin katkılarıyla yapımı tamamlanan Mehmet Zahid Kotku Camii’nin açılışı gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti sonrası konuşan İlahiyatçı Prof. Dr. Cavit Akşit ise caminin yapılmasından dolayı hayırsevere teşekkür ederek, “Elhamdülillah, Kayseri’de her yerde cami var. Kayseri’yi tebrik ediyorum. Camiye çok önem veriyoruz. Çünkü cami bizi birleştirendir” diye konuştu.

Makarr-ı Ulema şehri Kayseri’nin hayırseverlik alanında ön planda olduğunu ve Türkiye’ye örnek olduğunu belirten  Kocasinan Belediye Başkan Çolakbayrakdar’ da  Caminin bulunduğu alan yeni imarlaşan bir bölge olduğunu hatırlatarak “Bir bölge gelişiyorsa mahallenin bütün ihtiyaçlarına cevap verecek kurum olarak vatandaşın karşısına belediyeler çıkar. Bizlerde yıllardan beri oluşmuş olan bu kültürü, iyi bir şekilde yerine getirerek, vatandaşların hizmetine sunuyoruz. Hemşehrilerimize daha güzel hizmet verebilmek için çalışıyoruz ve projeler üretiyoruz. Nice nice hayır eseri yapmak hem Mustafa abiye hem de bütün hemşehrilerimize nasip etsin. Kocasinan Belediyesi olarak caminin yapılmasıyla birlikte çevre düzenlemesi ve 5 bin metrekare alan ile park yaptık. Burası vatandaşlarımıza hizmet verecek güzel bir hale gelecek” diye konuştu.

Kayseri’yi hayırseverler şehri olarak niteleyen Bakan Özhaseki de “Kayseri’miz binlerce yıldır yaşayan kadim bir şehirdir.  Bu memlekette artık herkes; ‘Paran kadar değil, hayrın kadar konuş’ diyorlar. Bu toprakların mayasında bu hayırseverlik var. Rabbim sonuna kadar hayır işlemeyi nasip etsin. Bu vesileyle Belediye Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’a ve hayırseverimize teşekkür ediyorum.” değerlendirmesinde  bulundu.

Konuşmaların ardından Bakan Özhaseki ve Başkan Çolakbayrakdar, hayırsevere plaket vermesiyle tören sona erdi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"