KOCASİNAN BELEDİYESİ UĞUREVLER KONUTLARINI TESLİM ETTİ

KOCASİNAN BELEDİYESİ UĞUREVLER KONUTLARINI TESLİM ETTİ

Kocasinan Belediyesi’nin Kentsel Dönüşüm Projeleri kapsamında hem eski binaların yıkımı hem de Uğurevler Mahallesi Anahtar Teslim Töreni, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin katılımı ile gerçekleştirildi.

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın ev sahipliğinde Uğurevler Mahallesi’nde gerçekleştirilen  programa; AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Büyükşehir Belediye Başkanı  Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, İller Bankası Bölge Müdürü Sönmez Ata, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, AK Parti Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, belediye meclis üyeleri,  bölge sakinleri ve davetliler katıldı.             Eski evlerde oturduklarını ve kentsel dönüşümün kendi evlerine gelmesini isteyen vatandaşlarla sohbet eden Başkan Çolakbayrakdar, onların hayır dualarını aldı. Programda konuşan Başkan Çolakbayrakdar, kentsel dönüşümle Uğurevler Mahallesi’nde 3’ncü bloğu tamamladıklarını belirterek şunları  kaydetti.  “Öncelikle hak sahiplerimize ve burada yaşayacak olan ailelerimize hayırlı olmasını diliyor, sağlık sıhhat ve huzur içerisinde oturmalarını temenni ediyorum. Kocasinan bölgesinde kentsel dönüşüm  gibi önceliğimiz var. Her bir bölgede yaptığımız dönüşüm çalışmalarıyla o bölgenin ihtiyaçlarına çözüm üretiyoruz. Uğurevler Mahallemizde de okul ve aile sağlık merkezinin yapılmasıydı. Öncelik sırasına ilk başta okulu koyduk ve geleceğimizin teminatı çocuklarımız için okulu yaptık. Aile sağlık merkezinin açılışını gerçekleştirdik ve okulu da önümüzdeki günlerde eğitim faaliyetine başlamış olacak. Bundan sonrada eski binaların yıkımı yaparken park yapımı, yol ve çevre düzenleme ile çağdaş binaların yapımını gerçekleştiriyoruz. Bu bölgenin yoğun olarak istediği parkı da bölgemize kazandıracağız”

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’da vatandaşların daha konforlu ve daha huzurlu bir ortamda hizmet alabilmeleri için gece-gündüz demeden koşturduklarını ve tüm ilçelerde yatırımı hızla devam ettirdiklerini belirterek şöyle konuştu “İnşallah bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu vesileyle hak sahiplerinin huzur içerisinde oturmalarını diliyorum. Özellikle emeği geçen Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ediyorum”

‘Kişinin evi cennetidir’ diye konuşmasına başlayan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’de “İnşallah Kocasinan’da hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm devam eder” temennisinde bulunarak şunları ekledi “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V) ‘Kişinin evi cennetidir’ diye buyurmuştur. İnşallah hak sahipleri bundan sonra evlerinde huzur içerisinde hayat sürmelerini Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Başkanımız Ahmet Çolakbayrakdar’a teşekkür ediyorum. Çünkü kentsel dönüşüm işi hem meşakkatli hem çok zor bir iştir. Eski evin sahibinin razı etmesi ve evi alması ile arkasından bin bir türlü sıkıntıyla evi bitirip, gönül rızasıyla herkesi oraya taşıması bayağı zor bir süreçtir. Bundan dolayı cesaret isteyen bu işte öncelik ettiği ve gayret ettiği değerli başkanımıza teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Herkes bu işe girmiyor. İnşallah Kocasinan’da hızlı bir şekilde kentsel dönüşüm devam eder ve Argıncık gibi bölgeler yenilenir. Bu vesileyle hak sahiplerinin güle güle oturmalarını diliyorum”

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde hak sahiplerine anahtarları teslim edilerek tören noktalandı.  

Başkan Çolakbayrakdar, daha sonra Uğurevler ’de kentsel dönüşümün 4’ncü bloğu başlaması için eski binanın yıkım çalışmalarının startını verip şöyle konuştu “Buradaki yıkım işlemi, güzel ve hayırlı işlere başlangıçtır. Gecekondunun yıkılmasıyla modern binanın inşası başlayacak. Vatandaşın hizmet alacağı sosyal donatıları öncelikle yerine getiriyoruz. Bundan sonra gerek yollar gerek konutlarıyla değişim dönüşüm hızla devam edecek. Kentsel dönüşümü sosyal bir dönüşüm şeklinde yaptığımız için öncelikle sosyal donatıları hayata geçiriyoruz. Parklarıyla ve daha fazla yaşam alanlarının öncelediğimiz bir Uğurevler inşa edeceğiz. Hayırlı olmasını diliyorum”



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"

Talas'ta kitap kurtları ödüllendirildi

Başkan Özdoğan: "Büyük su projesi ile dere ıslahı ve su güvenliği sağlanacak"