KOCASİNAN 4 BİN YIL ÖNCESİNİ TANITACAK

KOCASİNAN 4 BİN YIL ÖNCESİNİ TANITACAK

Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, 4 bin yıl önce Asurlu tüccarların hayat tarzını üstü çatılı açık hava müzesiyle dünya kültürel mirasına kazandıracaklarını söyledi. Başkan Bekir Yıldız, 5 bin yıllık tarihi geçmişiyle çok önemli medeniyetlere ev s

Kültepe-Karum'da Asurlu tüccarlara ait 5 evi, '5 Ev Çatı Koruma Projesi' adı altında düzenleyerek ziyaretçileri 4 bin yıl önceye götürmeyi hedeflediklerini vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, “Aynı Anadolu mimarisi gibi Asurlular temel taş üzerine kerpiçle ev inşa etmiş. Tabii, hava şartları ve yağışlar bu yapıları her geçen gün olumsuz etkiliyor. Ziyaretçiler de bu gezdikleri harabelerden bir şey anlamıyor. Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu'nun yürüteceği projeyle buradaki 5 evi; fırını, ocağı, küpü, yaşama alanı, mezarıyla birlikte ortaya çıkarıp canlandırılacağız. Bu 5 yapının çatısını kapatarak bu alanı, ziyaretçiyi 4 bin yıl önceye götürecek şekilde anlaşılabilir mekan haline getireceğiz. Asurluların hayatlarından bir kesit sunacağız, ziyaretçi sadece harabe görmeyecek. Kültür mirasını koruma altına alacak, 4 bin yıl önceyi anlayacağız” şeklinde bilgiler verdi.

Başkan Bekir Yıldız, '2011 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı Kapsamında, tahmini maliyeti 500 bin lira olan Kültepe-Karum 5 Ev Çatı Koruma Projesi'nin, Or-An'dan yaklaşık 315 bin lira mali destek almaya hak kazandığını da kaydetti.



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik