Kocasinan Zümrüt Camii´nde

Kocasinan Zümrüt Camii´nde

Yaz Kur´an Kurslarının Açılış Töreni Yapıldı ...

İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven Yaz Kur´an Kursları´nın açılışı için Zümrüt Camii´nde gerçekleştirilen törene iştirak etti? Müftü Şahin törende yaptığı konuşmada minik ve genç yüreklere seslenerek ?Bu kurslara neden geldiniz? Tabi ki dinimiz İslam´ı öğrenmek, Allah Teâlâ´ya güzel kulluk yapmak, Kur´an´ı öğrenip okumak, Peygamberimizi daha iyi tanımak için geldiniz. Bunlarla birlikte sizler, mahallenizde örnek çocuklar, gençler olacaksınız. Yeni arkadaşlarınızla tanışacaksınız. Onlarla beraber güzel arkadaşlıklar kuracaksınız? değerlendirmesinde bulundu?
İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Zümrüt Camii´nde yaz Kur´an kursları açılış programına katılarak burada bir konuşma yaptı. Programa, İl Müftümüzle birlikte Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya, kurs öğreticileri, öğrenciler ve aileleri de hazır bulundu?
Törenin açılışında bir konuşma yapan Kocasinan İl Müftüsü Yahya Çankaya Kocasinan ilçesinde şimdiye kadar 319 tane kayıtlı cami ve Kur´an kursunda yaz Kur´an kursu açıldığını, buralarda yaklaşık 720 Kur´an kursu öğreticisinin, öğrencileri okutmaya başladıklarını ifade ederek yaz Kur´an kurslarının olmazsa olmaz bir nitelik taşıdığını vurgulayıp ? Birçok insan dini eğitiminin temellerini buralarda atılmaktadır? değerlendirmesinde bulundu?
İl Müftüsü Doç.Dr. Güven ise konuşmasında, Zümrüt Camii´ndeki kursa gelen çocuklara, yaz Kur´an kurslarına neden gelindiği ve buraların ne anlam ifade ettiği konularına dikkat çekerek şunları kaydetti? ?Kıymetli çocuklar ve gençler! Bu kurslara neden geldiniz? Tabi ki dinimiz İslam´ı öğrenmek, Allah Teâlâ´ya güzel kulluk yapmak, Kur´an´ı öğrenip okumak, Peygamberimizi daha iyi tanımak için geldiniz. Bunlarla birlikte sizler, mahallenizde örnek çocuklar, gençler olacaksınız. Yeni arkadaşlarınızla tanışacaksınız. Onlarla beraber güzel arkadaşlıklar kuracaksınız. Burada öğrendiklerinizi evde annenize, babanıza ve diğer büyüklerinize anlatacaksınız. Ve anlattıklarınızı uygulayacaksınız ki gerçekten bir şeyler öğrendiğinizi görsünler ve bilsinler. Burada kıldığınız gibi, evlerinizde de namazlarınızı kılmaya çalışacaksınız. Kurs bittikten sonra da öğrendiğiniz Kur´an´ı hep okuyacak ve namazlarınızı kılmaya dikkat edeceksiniz. Kurs sonunda, içinizden başarılı olan öğrencilere hediyeler verilecek. Onun için şimdiden güzel öğrenmeye ve çalışmaya gayret etmelisiniz.?
Öğrencilerin, özellikle öğle namazlarını kurs sonrası camide kılıp da öyle evlerine dağılmalarının üzerinde duran İl Müftüsü Güven, kurs hocalarına bu noktada kolaylık sağlamaları için istekte bulundu.
Müftü Güven, konuşmasının sonunda, çocukların, gür sesleriyle ?Âmin´ dedikleri güzel bir dua yaparak programı sonlandırdı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”